Curățarea organismului de reziduri și toxine, un proces esențial care ne îmbunătățește sănătatea

0
165
Curățarea organismului de reziduri și toxine, un proces esențial care ne îmbunătățește sănătatea

Curățarea organismului de toxine și reziduri permite acestuia să-și restabilească starea de sănătate, sau dezechilibrul creat prin acumularea acestora în mediul intern al corpului. Când un astfel de dezechilibru devine accentuat, ne poate amenința viața, deoarece organismul se îmbolnăvește.

Organismul scapă de o parte din reziduri zilnic, pe cale naturală, prin lacrimi, urină, transpirație, el este astfel format încât poate elimina singur mare parte din toxine. Cei care îi îngreunăm ,,munca˝ suntem noi, deoarece prin aportul de alimente necorespunzătoare sau de medicamente contribuim la creșterea cantității de toxine în organism.

O cantitate prea mare de toxine în mediul intern al organismului duce la slăbirea organelor vitale, la pierderea de energie, la scăderea capacității acestora de a elimina elementele nocive, de a lupta impotriva lor și a preveni îmbolnăvirile. În cazurile când se ajunge la crearea unui dezechilibru prea accentuat, organismul cedează în fața afecțiunilor și bolilor și astfel starea de sănătate se deteriorează.

În concluzie, prin detoxifiere, organismul nostru scapă de toxinele și rezidurile nocive, astfel are o rezistență mai mare în fața bolilor și starea de sănătate este restabilită sau îmbunătățită. În plus organismul are mai multă energie dacă urmează un proces de curățare sau detoxifiere, el astfel devine mai puternic, iar celulele elimină toxinele din interiorul lor. Dacă organismul este supraîncărcat cu toxine, nu mai reușește să-și îndeplinească procesul de curățare și astfel rezistența sa scade, nu mai poate să lupte împotriva bolilor.

Este foarte important curățarea organimului de toxine. Acestea se depozitează în celule, țesuturi, în locuri unde apar slăbiciuni genetice, astfel anumite organe (ficatul, colonul, rinichii, plămânii) sunt supraîncărcate de elemente toxice și prin lupta organismului de a forța eliminarea acestor toxine se produc reacții de forma unor simptome, ca de exemplu stări febrile, erupții, acnee, dureri de cap, etc. În mod normal ar trebui să ne curățăm organismul de toxine deoarece, dacă luam imediat medicamente antibiotice, putem favoriza pătrunderea acestor toxine mai profund în organism.

Prin începerea procesului de detoxifiere – cu ajutorul unor alimente sănătoase, de calitate și ușor digerabile – se produce un proces de respingere a toxinelor de către organism și astfel acestea încep să fie eliminate prin canalele acestuia, însă, prin parcurgerea traseului de către ele, se provoacă anumite simptome de dureri de cap, erupții cutanate, stări depresive, oboseală, letargie, prurit, diverse dureri în corp. Inițial, aceste stări de disconfort se manifestă mai pronunțat cu cât există mai multe toxine în corp.

Citește și:  De ce ne simțim mai bine și mai relaxați când facem plimbări prin pădure?

stevia

Regimul de detoxifiere sau curățare trebuie în continuare respectat deoarece, el va ajuta la eliminarea acestor elemente nocive și va contribui la vindecare. La început vei avea impresia că te simți la fel de rău, dar treptat procesul de vindecare se va produce și vei constata că te vei simți din ce în ce mai bine, mai plin de energie și vitalitate. În final, simptomele vor dispărea total iar sănătatea va fi restabilită.

Curățarea organismului contribuie la o stare de bine, la o minte puternică și sănătoasă. Regimul de detoxifiere trebuie să cuprindă alimente alcaline, supe de legume, salate de stevie și alte verdețuri, sucuri naturale proaspete de fructe și legume. Alimentele ce produc alcalinitate sunt: avocado, mierea, ciupercile, napi, nuca de cocos proaspătă, prunele, strugurii, porumbul, ceapa, melasa, cartofii, legumele crude proaspete, meiul, castanele, migdalele și altele.

Alimentele care produc un nivel acid sunt: oțetul, alcoolul, zahărul, aspirina, varza murată, majoritatea medicamentelor, tăițeii, cacao, amidonul, tutunul, băuturile răcoritoare, sosurile picante, cafeaua, fructele de mare, carnea, prunele uscate, carnea de pui, piperul, ceaiul, peștele, fasolea, pastele, făina de ovăz, ouăle, hrișca, organele, făina și produsele din făină, năutul, laptele, muștarul, păstăile, merișoarele, lintea, măslinele.

Sunt și alimente cu un nivel acid scăzut și anume: cerealele, brănzeturile, produsele din soia, carnea de miel, fructele conservate, milkshake-urile, fructele uscate, înghețata, untul, semințele, nucile, alunele. Nu trebuie să se mănânce mult, trebuie să se respecte orele de somn, procesul de curățare este bine să se producă treptat, cu pași mici, pentru a fi mai eficient.

Gândurile noastre trebuie să fie pozitive, deoarece ele ne pot accelera procesul de vindecare și ne pot întări sistemul imunitar al organismului. Nu este deloc bine să fim stresați, nervoși, triști, furioși, deoarece astfel ne agravăm simptomele. Vindecarea se va produce mai repede atunci când găndurile și emoțiile noastre sunt pozitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.