Ridicarea pe vârfuri contra rezistență din poziția șezând – Exercițiu util pentru gambe

0
317
Ridicarea pe vârfuri contra rezistență din poziția șezând – Exercițiu util pentru gambe

Acest exercițiu este destul de simplu dar trebuie realizat corect. Presupune efectuarea ridicărilor pe vârfuri din poziția șezînd, se face la aparatul special de ridicat greutăți pentru gambe și cu ajutorul lui se lucrează mușchii gambelor. Nu este un exercițiu dificil dar este important să se respecte tehnica de aplicare a lui. Unii culturiști fac greșeli în realizarea exercițiului: nu țin spatele drept, nu fixează corect genunchii sub placa mobilă, fac mișcările de ridicare și coborâre brusc.

Ridicarea pe vârfuri contra rezistență din poziția șezând – Mod de realizare a exercițiului

Pentru acest exercițiu ai nevoie de un aparat special de ridicat greutăți pentru gambe. Te așezi pe banca aparatului, pui tălpile pe platforma pentru picioare și poziționezi ruloul deasupra genunchilor. Ruloul nu se sprijină sus pe coapsă, el trebuie să fie deasupra genunchilor, sau cât mai aproape de genunchi. Trebuie să ții spatele drept pe tot parcursul exercițiului, privirea înainte și mâinile pe mânerele dispozitivului. Din această poziție de început ridici picioarele pe vârfuri cât poți, mișcarea este contra greutății și solicită musculatura gambelor. Menții această poziție timp de 1-2 secunde, nu balansezi trunchiul și ții spatele drept.

Citește și:  Cele mai eficiente exerciții pentru a avea abdomenul plat

Urmează mișcarea de coborâre a călcâielor sau a tălpilor, care se face lent, contractând mușchii gambelor. Chiar sub genunchi se află mușchiul gastrocnemian sub care se află mușchiul solear. Capetele părții laterale și mediane a mușchiului gastrocnemian se unesc cu osul călcâiului numit calcaneu, prin tendonul lui Achile. Pe partea inferioară a gambei fibrele mușchiului solear sunt lungi și creează aspectul de segment muscular.

Dacă se solicită mușchiul solear se va solicita mușchiul gastrocnemian prin îndepărtarea lui de osul gambei și astfel se va dezvolată și defini forma acestuia. Pentru a se lucra cele două părți (laterală și mediană) ale mușchiului gastrocnemian trebuie realizate mișcări de ridicare și coborâre a călcâiului. Prin acest exercițiu îți activezi fibrele musculare ale gambei dacă îl realizezi corect.

Dacă îți lași greutatea pe degetul mic și orientezi tălpile spre exterior este posibil ca exercițiul să nu mai aibă efectul dorit. În urma antrenamentului poți suferi crampe musculare, febră musculară sau oboseală musculară la nivelul mușchiului gastrocnemian deoarece acesta primeste sînge de la o singură arteră, de aceea pentru a ameliora aceste simptome trebuie făcut masaj și exerciții de streching pentru gambă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.