Sfaturi și exerciții pentru a scăpa de celulită în mod natural

0
159
Exercițiu cu un grad mai mare de dificultate pentru combaterea celulitei, Foto: Foto: 1.equinox.com

Exercițiile fizice pentru combaterea celulitei pot îmbunătăți aspectul pielii. Sportul dar și dieta echilibrată și sănătoasă pot contribui la obținerea unui corp atractiv și pot elimina aspectul de coajă de portocală al pielii, specific celulitei. Exercițiile fizice sunt recomandate și pentru prevenirea celulitei, pentru a nu ajunge să experimentezi dezavantajele estetice și fiziologice pe care le oferă această afecțiune. Mai ușor este să previi decât să vindeci celulita. Pentru cei care consideră celulita doar inestetică le spunem că aceasta este și o problemă medicală. Datorită ei se produc tulburări ale circulației venoase și astfel prin perturbarea fluxului sanguin, produșii de oxidare, toxici se acumulează în țesuturi.

Cei care iubesc sportul pot face ciclism, înot, jogging deoarece acestea ajută în prevenirea și combaterea celulitei.

Exercițiu pentru tonifierea picioarelor și combaterea celulitei, Foto: piedmont-ortho.com

Un exercițiu eficient contra celulitei este cel pentru tonifierea picioarelor, pentru consolidarea mușchilor coapselor, pentru îmbunătățirea aspectului pielii membrelor inferioare. Se poate face acasă și este foarte simplu. Stai jos, pe o saltea de gimnastică, cu piciorul drept întins și cel stâng îndoit din genunchi. Cu mâna dreaptă prinzi vârful tălpii de la piciorul drept și ridici ușor piciorul iar apoi îl cobori în poziția inițială. Repeți mișcarea de cel puțin 10 ori, apoi execuți acest exercițiu și cu piciorul stâng.

Exercițiu pentru eliminarea celulitei din zona feselor, Foto: cdn.fitnessmagazine.com
Exercițiu pentru eliminarea celulitei din zona feselor, Foto: cdn.fitnessmagazine.com

Exercițiul pentru combaterea celulitei din zona feselor presupune întărirea mușchilor gluteali, sau a mușchilor fesier mare și mijlociu. Aspectul de coajă de portocală de pe fese este foarte inestetic, iar eliminarea lui prin acest exercițiu se face destul de ușor. Stai în genunchi, te sprijini cu mâinile pe sol, ții spatele drept și ridici un picior spre spate. Ții palmele cu fața în jos, iar piciorul ridicat îl ții bine întins astfel încât să formeze o linie dreptă, iar fesele le încordezi, capul îl ții în sus și privirea înainte. Poziția se menține timp de 10 secunde, apoi se execută exercițiul și cu celălalt picior. Prin repetarea exercițiului se ameliorează celulita, se tonifică pielea, se consolidează mușchii feselor.

Citește și:  Exerciții fizice de flexibilitate pentru un spate sănătos și puternic – Iată ce cred experții despre eficiența acestora
Exercițiu pentru combaterea celulitei, Foto: proladiestips.com
Exercițiu pentru combaterea celulitei, Foto: proladiestips.com

Stai întins pe spate pe o saltea de gimnastică. Duci mâinile la ceafă și ridici piciorul drept astfel încât genunchiul să ajungă la nivelul cotului opus, a brațului stâng. Piciorul stâng se întinde, iar mușchii feselor și abdomenului sunt încordați. Apoi se aduce piciorul stâng în sus, se îndoaie genunchiul astfel încât acesta să atingă cotul opus, a brațului drept. Piciorul drept se întinde și se ține ridicat de la sol. Mișcările se fac alternativ când cu un picior când cu altul. Exercițiul se repetă de câteva ori.

Exercițiu eficient contra celulitei, Foto: nmisr.com
Exercițiu eficient contra celulitei, Foto: nmisr.com

Stai în genunchi, te sprijini cu mâinile pe sol, ții spatele drept și ridici un picior lateral. Începi cu piciorul drept și execuți mișcări de ridicare și coborâre. Palmele le ții cu fața în jos, iar spatele îl menții mereu drept. Apoi execuți aceeași mișcare cu piciorul stâng. Repeți exercițiul de câteva ori.

Exercițiu cu un grad mai mare de dificultate pentru combaterea celulitei, Foto: Foto: 1.equinox.com
Exercițiu cu un grad mai mare de dificultate pentru combaterea celulitei, Foto: Foto: 1.equinox.com

Stai în genunchi pe o saltea de gimnastică. Piciorul stâng îl ții în față te sprijini pe talpă, curbezi spatele și te sprijini cu palmele pe sol realizând aproximativ exercițiul ,,podul”. Ții capul spre spate, iar piciorul stâng îl întinzi înainte, astfel încât să formeze o linie dreaptă. Se execută mișcări spre dreapta și spre stânga cu piciorul ținut întins, timp de 10 secunde. Se revine la poziția inițială și se repetă exercițiul cu celălalt picior.

Exercițiu pentru celulită, Foto: vk.com
Exercițiu pentru celulită, Foto: vk.com

Stai culcat pe spate pe o saltea de gimnastică. Ridici genunchii și te sprijini pe călcâie, astfel încât să formezi o linie dreaptă cu trupul și partea superioară a membrelor inferioare. Capul îl sprijini pe sol, trebuie să fie relaxat, la fel și umerii, mâinile le ții întinse pe laterale, pe saltea, cu palmele în jos. Ridici și cobori fesele de câteva ori. Ridici și cobori piciorul stâng de câteva ori, apoi faci aceeași mișcare cu piciorul drept, Exercițiul se repetă de câte ori dorești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.