In articol prezentam o dieta recomandata de nutritionistii americani. Este vroba despre Dr. Michael Breus care a realizat un regim alimentar extraordinar, nu o sa crezi dar secretul consta in faptul ca trebuie sa dormi 8 ore pe noapte si sa servesti alimente conform dietei lui, care sunt delicioase si astfel poti avea o stare de bine, esti odihnit si scapi si de kilogramele in exces. Un somn linistit, de 8 ore, ajuta la normalizarea echilibrului hormonal, la arderea multor calorii si deci la slabit.
Dieta Dr. Michael Breus pentru o saptamana:
Luni
- Mic dejun: 100 g branza de vaci cu continut redus de grasimi, iar ca desert o portocala.
- Pranz: un bol de supa de legume (cu multa mazare).
- Gustare: 10 migdale, o para.
- Cina: 100 g piure de cartofi amestecat cu o lingurita de unt, 120 g carne de pui la gratar (recomandat este pieptul de pui) si 100 g broccoli inabusit in aburi.
- Inainte de somn se serveste un iaurt natural cu continut redus de grasimi, indulcit cu miere.
Marti
- Mic dejun: o ceasca de coacaze, un bol cu cereale amestecate cu putin sirop de artar.
- Pranz: 80 g piept de curcan la gratar cu garnitura de legume, branza si rosii proaspete.
- Gustare: un mar.
- Cina: 160 g peste (cod) la gratar stropit cu zeama de lamaie, cu garnitura de spanac si orez fiert.
- Inainte de somn se serveste o felie de paine prajita cu branza.
Miercuri
- Mic dejun: o cana de lapte batut cu cereale.
- Pranz: 30 g branza cu salata verde si ca desert fructe proaspete (mere, pere, capsuni).
- Gustare: un baton cu cereale.
- Cina: 120 g carne de miel preparat la cuptor cu garnitura de spanac.
- Inainte de somn se serveste un bol de popcorn.
Joi
- Mic dejun: o felie de paine graham prajita cu un ou fiert.
- Pranz: 120 g salata de ton si o portocala ca desert.
- Gustare: 150 g iaurt cu fructe.
- Cina: 120 g carne de curcan cu garnitura de varza de Bruxelles fiarta in aburi si un cartof fiert.
- Inainte de somn se serveste un mar si eventual 2 linguri de unt de arahide.
Vineri
- Mic dejun: o cana de lapte batut cu fulgi de ovaz si un pumn de stafide.
- Pranz: 180 g carne de curcan sau carne de vita fiarta, o felie de paine prajita si o portie de salata verde.
- Gustare: 60 g branza si o para.
- Cina: 120 g peste fiert sau la gratar stropit cu lamaie (de preferat sa fie somon), garnitura de mazare si orez fiert in combinatie cu sparanghel.
- Inainte de somn se serveste un iaurt.
Sambata
- Mic dejun: omleta din 2 oua cu branza si ceapa verde tocata, o briosa.
- Pranz: un bol cu supa preparata din morcovi, telina si linte.
- Gustare: 2 felii de pepene la alegere.
- Cina: 180 g carne de porc cu dovlecel inabusit. Ca desert un pahar cu suc de mere.
- Inainte de somn se serveste o cana de lapte cald indulcita cu o lingurita de miere.
Duminica
- Mic dejun: o cana de lapte batut cu un pumn de stafide.
- Pranz: o portie de salata verde cu legume.
- Gustare: 2 linguri de unt de arahide si o banana.
- Cina: 170 g file de peste preparat la gratar, 2 morcovi fierti si un bol de salata de cruditati.
- Inainte de somn se serveste un strugure sau o cana de budinca de vanilie.