Soia are 3 substanțe care distrug cancerul

0
7

Oamenii care consumă o hrană cât mai sănătoasă au șanse mari să prevină și să combată cancerul. Cea mai bună este hrana vegetală. Cercetătorii spun că proteinele vegetale ajută în combaterea cancerului. Hrana vegetală scade cancerul, previne apariția acestuia.

Cele mai comune forme de cancere mortale sunt: bronșic, traheal și pulmonar. Acestea apar mai ales la bărbați. În cazul femeilor, cele mai frecvente sunt cancerul de sân, cancerul uterin, cancerul ovarian. Factorii de risc sunt dietele nesănătoase, fumatul, poluarea, scăderea imunității brusc.

Soia are 40% proteine vegetale

Proteinele animale refac cancerul. Proteinele vegetale distrug cancerul. Cele mai bune surse de proteine vegetale sunt: fasole, linte, soia, în general leguminoasele.

Soia are 3 substanțe importante care ajută în lupta împotriva cancerului. Acestea sunt: glicetină, daidzeină, genisteină care distrug vascularizația tumorilor, restrâng hrănirea cancerului.

Soia are substanțe care distrug cancerul

O dietă bogată în soia a fost asociată cu o prevalență scăzută a diferitelor forme de cancere, arată un studiu de pe NCBI. Boabele de soia acționează ca antioxidanți, au compuși fenolici, acid fitic, saponine, izoflavone, substanțe fitochimice care protejează celulele organismului de stresul oxidativ legat de cancer.

Consumul de soia îmbunătățește microbiota intestinală, care înfluențează dezvoltarea și funcționarea sistemului imunitar al organismului. Compoziția  adecvată a microbiotei intestinale benefice se menține cu boabe de soia, care au fibre alimentare paraprobiotice și probiotice.

Studiile cercetătorilor arată că celulele canceroase expuse la genisteina din boabele de soia sunt distruse. Genisteina inhibă proliferarea celulelor canceroase și angiogeneza în țesutul canceros. Despre angiogeneză, cercetătorii au spus că are rol în proliferarea și metastaza celulelor canceroase, ea favorizând nutriția și oxigenarea.

Genisteina este cea mai activă izoflavonă din soia, arată un studiu din 2019. Această substanță are multe efecte asupra celulelor canceroase; un exemplu ar fi că înhibă dezvoltarea acestora.

Hrana vegetală are factor de inhibiție a cancerului

Studiile cercetătorilor arată că izoflavonele din soia au efecte de prevenire a cancerului și de combatere a acestuia. Studiile au arătat că prin consumul de soia se previne cancerul de sân și cancerul de prostată. Genisteina din boabele de soia inhibă creșterea, dezvoltarea și metastaza cancerului.

Citește și:  Afectiunile cutanate

Inflamația este un semn al cancerului. Inhibarea inflamației este benefică în prevenirea cancerului. Prin consumul de soia se oferă organismului izoflavone care au efecte antiinflamatorii și antioxidante.

Soia și produsele din soia reprezintă cea mai bogată sursă de izoflavone din dieta noastră.

Despre genisteină s-a spus că are un comportament sinergic cu medicamentele folosite în tratamentul cancerului, cum ar fi: docetaxel, doxorubicină, tamoxifen.

Efectele izoflavonelor din soia:

  • Protejează împotriva modificării oxidative a colesterolului LDL
  • Protejează celulele din sistemul nervos central
  • Protejează neuronii corticali primari împotriva efectelor radicalilor liberi
  • Suprimă inflamația din organism
  • Au proprietăți antivirale și ajută în lupta împotriva unei game largi de virusuri
  • Reduc hipertensiunea arterială, cresc excreția de sodiu, cresc fluxul de sânge renal
  • Protejează împotriva leziunilor acute la radiații
  • Cresc imunitatea și multe altele.

Hrana animală are factor de creștere a cancerului

Celulele canceroase apar atunci când mâncăm hrană animală, afumături, mezeluri, alimente râncede, chimicale, E-uri, ulei încins. Toate acestea favorizează apariția celulelor canceroase.

La bifurcația arterelor există celule numite killer, care trec prin vasele de sânge. Acestea ucid celulele canceroase. În fiecare secundă apar în organismul nostru celulele canceroase, însă prin miile de celulele killer acestea sunt distruse și astfel se menține sănătatea.

În momentul când se consumă alcool, celulele killer nu mai reușesc să distrugă toate celulele canceroase. Astfel o mică parte dintre ele intră în ganglioni și se dezvoltă o metastază. Atunci când în organism scade imunitatea (din diferite cauze – supărări, stres, divorț, pierderi financiare, oboseală, surmenaj) în corp are loc o explozie de celulele canceroase. Scăderea imunității duce la apariția cancerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.