Stepper aerobic, o modalitate comodă de a face sport și a slăbi eficient

0
1208
Stepper aerobic, o modalitate a slăbi eficient, Foto: maislab.ro

Stepper-ul este aparatul perfect pentru a face sport, te ajută să pierzi în greutate și este ideal pentru cei care nu au în apartament un spațiu suficient pentru a face alte exerciții fizice. Ocupă mai puțin loc decât o bandă de alergare, de aceea este de înțeles de ce mulți oameni preferă să achiziționeze un stepper. Cu ajutorul stepper-ului poți face mișcări ca și cum ai urca pe scări, desigur trebuie să respecți anumite reguli, nu le realizezi oricum. La început ritmul trebuie să fie lent, apoi accelerat. Ritmul lent și accelerat pot fi folosite alternativ, iar la sfârșitul unei sesiuni de antrenament se aplică un ritm lent și se va încetini mișcarea treptat cum a fost în etapa inițială. Antrenamentul se face timp de 30-60 minute, de 3 ori pe săptămâna. În primele sesiuni de antrenament durata de mișcare trebuie să fie de 20 de minute, deoarece corpul nu este obișnuit cu efortul, apoi după o săptămâna se poate face timp de jumătate de oră, ajungând în a patra săptămâna la o oră. Cei care doresc, pot face sesiuni mai mici, de 15 minute în fiecare zi, sau de câteva ori pe săptămână.

Stepper aerobic, o modalitate de a slăbi eficient, Foto: maislab.ro

Beneficiile exercițiilor cu ajutorul stepper-ului pentru sănătate sunt extraordinare, iar pentru aspectul corpului sunt de apreciat. Mușchii sunt puși în mișcare, în special lucrează cei ai feselor, picioarelor și coapselor. Cu ajutorul acestui aparat poți avea picioare frumoase, musculatura bine lucrată, aspectul pielii îmbunătățit. Foarte important pentru femei este faptul că antrenamentul le ajută să scape de celulită sau de aspectul de ,,coaja de portocală˝ de pe picioare, coapse și fese. Stepper-ul aste eficient în astfel de probleme, mai ales dacă se fac exerciții fizice în combinație cu masajul pielii cu anumite creme de anticelulită, deoarece astfel, în 3-4 săptămâni, rezultatele vor fi vizibile, aspectul pielii va fi considerabil îmbunătățit.

Acest aparat se găsește în sălile de sport, dar poate fi achiziționat de oricine dorește și apoi folosit acasă. Exercițiile aerobice care se fac cu ajutorul stepper-ului ajută la consolidarea musculaturii, la eliminarea caloriilor, arderea grăsimilor, menținerea corpului în forma dorită.

Citește și:  Află ce pățești dacă ții picioarele încrucișate prea mult timp!

Stepper-ul ajută și la menținerea sănătății și prevenirea unor boli și afecțiuni grave. Exercițiile au efect benefic asupra inimii, plămânilor, vaselor de sânge, mușchilor și pielii, ajută la normalizarea tensiunii arteriale, prevenirea insuficienței cardiace, combaterea stresului și a obezității. Cei care au câteva kg în plus pot folosi acest aparat deoarece cu ajutorul lui vor scădea în greutatea. În jumătate de oră de exercițiu continuu se ard aproximativ 250 de calorii.

Dacă se folosește un stepper cu mânere și corzi se pot pune în mișcare și alte grupe musculare, astfel se fortifică mușchii brațelor, spatelui, pieptului și abdomenului.

Nu este bine să se facă exerciții imediat ce s-a mâncat, ci abia după o oră după ce s-a servit masa. De asemenea nu este recomandat să se mănânce ceva imediat după un astfel de antrenament, deoarece organismul trebuie lăsat 60 de minute să se relaxeze, el va continua să ardă o parte din calorii, abia apoi se poate mânca. Întotdeauna în timpul exercițiilor trebuie să respirați uniform și profund, să țineți spatele drept, să beți apă pentru a vă hidrata organismul, și dacă obosiți tare, să faceți pauze scurte de câteva minute. Nu faceți sport seara, chiar inainte de a merge la somn. Este bine să treacă 2 ore după ce ați făcut sport și apoi să dormiți, deoarece astfel corpul are timp să se relaxeze și apoi somnul va fi liniștit.

Astfel de aparate de stepper sunt folosite și în fizioterapie, ele ajută în tratamentul unor boli ce dau simptome dureroase, cum sunt artrita și artroza. De asemenea ele se folosesc in perioada de recuperare la cei care au suferit la un moment dat anumite operații și fracturi, iar acum au nevoie de exerciții pentru mobilitate.

Video – Exercițiu de stepper:

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.