Stiati ca alimentele procesate provin din laboratoare si nu sunt deloc naturale?

0
251
Stiati ca alimentele procesate provin din laboratoare si nu sunt deloc naturale

Daca v-ati obisnuit cu alimentele procesate, cu siguranta o sa va vina greu sa rezistati unei portii de chips-uri sau de nuggets de pui, mai ales ca acestea sunt gustoase. Pentru a va convinge sa alegeti alimentele sanatoase pentru organism, va prezentam in articol ce ingrediente contin aceste produse alimentare, unde sunt realizate si cat de nesanatoase sunt.

Alimentele procesate dau dependenta – acest lucru se stie deja – ele au un efect puternic asupra creierului si corpului. Sunt prelucrate si mult modificate in structura lor astfel incat stimuleaza formarea de dopamina, substanta chimica ce afecteaza functiile cognitive, memoria si atentia, care iti creeaza un sentiment de fericire in creier, iti intensifica dorinta de a manca, de a avea un apetit alimentar crescut. Cum aroma si gustul acestor produse sunt apetisante, in cele din urma esti ispitit sa mananci iar, si astfel te supraalimentezi si ajungi la obezitate. Aceasta afectiune iti va produce multe probleme de sanatate.

Majoritatea alimentelor procesate sunt obtinute in laboratoare.

Daca ajungi sa consumi astfel de alimente in cantitate mare, sa ai o dieta cu ingrediente modificate genetic cu siguranta in timp sanatatea ta va fi afectata. Poti ajunge la cresterea aciditatii sangelui, la tulburari gastro-intestinale, infertilitate, probleme la anumite organe (de tipul unor leziuni), cresterea in greutate, modificarea florei intestinale si altele.

Alimentele procesate nu sunt naturale, ele sunt in mare parte sintetice.

alimente procesate facute in laborator

Te-ai intrebat vreodata cate substante chimice contine mancarea ta? Ei bine, cercetatorii ne spun sa consumam in cantitate redusa alimentele procesate sau sa le eliminam total din dieta zilnica, deoarece acestea contin substante daunatoare sanatatii. Majoritatea alimentelor cultivate sunt tratate cu erbicide, pesticide, substante chimice. Cand spunem alimente cultivate, desigur ne referim la fructe si legume care se vand in piata sau supermarket si care arata ,,perfect dezvoltate”. Nu o sa credeti cat de mult ne pot afecta astfel de substante. Din pacate ele ajung in organism datorita noua, le consumam si astfel ne introducem in sistemul circulator si in tot corpul fel de fel de microbi si toxine.

Citește și:  În ce constă un program de culturism pentru începători?

Alimentele procesate contin coloranti, aditivi, conservanti chimici, emulgatori, agenti de inalbire, aspartam, indulcitori sintetici, agenti de umectare, etc. – care nu sunt buni pentru organism.

Un ingredient frecvent folosit in alimentele procesate este glutamatul monosodic. Acest ingredient ofera o aroma deosebita produsului si creste sensibilitatea papilelor gustative, astfel apare dorinta de a manca mai mult. Exista foarte multe alimente procesate care contin acest ingredient: produsele de la supermarket, sunca, mezelurile, dar si macarea de la restaurant si fast-food. Daca o persoana consuma in cantitate mare acest ingredient ajunge la obezitate, leziuni ale creierului, ditrugerea neuronilor, afectarea negativa a hipotalamusului, cresterea exagerata a poftei de mancare.

Alimentele procesate si rafinate ne afecteaza negativ sanatatea.

Astfel de alimente sunt fabricate din zahar rafinat, faina alba si grasimi hidrogenate care in urma procesului de productie nu-si mai pastreaza starea lor naturala. De ce? Pentru ca sunt tratate si impregnate cu substante chimice, cu aditivi si astfel ele isi pierd o mare parte din caracteristicile naturale. Mai mult decat atat, exista aditivi care sunt daunatori sanatatii. De exemplu unii cercetatori considera ca aditivii fosfati pot duce la cresterea riscului de cancer pulmonar. Din pacate aditivii fosfati sunt utilizati frecvent in produsele alimentare procesate pentru a le imbunatati consistenta si a le da o anumita aroma.

Multi oameni prefera sa manance snacks-uri, produse de patiserie, alimente congelate, margarina si altele de acest gen care contin grasimi hidrogenate. Cititi eticheta produselor si veti vedea ca astfel de grasimi sunt trecute la ingrediente. In timp, grasimile hidrogenate pot afecta negativ vasele de sange (le scad din flexibilitate) si pot provoca probleme ale tensiunii arteriale si deci de crestere a riscului de boli cardiovasculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.