Știați că purificarea apei se poate face prin îngheț? Mulți oameni cred ca apa înghețată este aceeași apă, nu cred în curățarea ei prin înghețare. Acest lucru însă este posibil, cercetătorii au realizat studii în legătură cu acest important constituent al organismului și au ajuns la concluzia că apa din gheață topită este mai bună ca cea obișnuită.
Toată lumea vrea să trăiască mai mult și să își mențină o bună stare de sănătate. Organismul uman are nevoie mereu de apă, deoarece aceasta contribuie la transportul nutrienților prin sânge la țesuturi și celule și la detoxifierea organismului. Apa de calitate este vitală pentru organism, este benefică pentru vindecarea oricărei boli, pentru încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului. Apa ajută în curățarea organismului, fără ea ne putem otrăvi singuri cu rezidurile metabolismului (ex. uree, acid uric, acid lactic). Zilnic trebuie să bem minim 1,5-2 litri de apă plată de calitate, aproximativ jumătate de litru se pierde numai prin respirație.
Apa de la robinet se presupune a fi sigură, sănătoasă și curată, însă în realitate nu este chiar așa. Aceasta poate să conțină substanțe între limitele permise, sau să aibă clor care este introdus pentru a ucide bacteriile ce pot favoriza apariția bolilor. Pentru a fi mai sigur este important să fierbi apa un minut înainte de a o consuma, să folosești apă îmbuteliată sau să utilizezi un sistem de filtrare a apei care ajunge în casă prin robinet.
Mare atenție și cu tipul de apă îmbunteliat, deoarece 25% din aceasta vine din surse din care provine și apa de la robinet. Pe eticheta sticlelor sunt trecute ingredientele și faptul că apa provine sau nu din sistemul de aducțiune ca apa de la robinet. Pe etichele sticlelor de apă naturală de la izvor este trecut doar faptul că conținutul ei de minerale nu a fost alterat nu și sursa. În ceea ce privește apa naturală carbogazoasă procesul de carbonatare provine din sursa apei, la apa naturală carbogazificată procesul de carbonatare este din altă sursă.
Cum purificăm apa acasă, prin îngheț la congelator? Cel dintâi apa trebuie ținută într-o sticlă la temperatura camerei timp de o zi, deoarece în acest mod se decantează impuritățile și se elimină clorul. Apa trebuie pusă într-o sticlă de plastic înainte de a fi pusă la congelator pentru că sticla poate crăpa.
Se ține la rece timp de 3 ore, timp în care se formează o pojghiță de gheață de 2 mm care va conține cea mai mare parte din impurități. Se scoate sticla din congelator, se strecoară apa prin tifon și se pune iar într-o altă sticlă de plastic. Se pune iar la congelator timp de 5 ore timp în care apa va îngheța în mare parte. Se elimină cantitatea de apă care nu a înghețat și se lasă să se topească gheața rămasă în sticlă. Acestă apă este purificată, bună de băut, dar trebuie consumată în ziua respectivă, deoarece, după 12 ore își pierde din proprietăți.
Care sunt proprietățile apei din gheață topită pentru organism?
Prin congelare apa își schimbă structura, iar după decongelare rețeaua este ordonată și nu haotică. Moleculele de apă au dimensiuni mai mici decât ale apei obișnuite, specialiștii spun că sunt apropiate de structura protplasmei celulelor din organism. Acest lucru face ca moleculele de apă să pătrundă mai ușor în membranele celulare și să fie intensificat metabolismul. Apa din gheață topită are efect benefic asupra organelor și asupra sistemului imunitar.
Utilizarea apei din gheață topită este bună pentru sănătate, are acțiune bună asupra celulelor, ajută al regenerarea acestora, împiedică procesul de îmbătrânire prematură a organismului. Prin consumul de apă din gheață topită se va înlocui apa din țesuturi și se va îmbunătăți activitatea sistemelor corpului.
Apa fluidifică limfa și sângele, îmbunătățește activitatea sistemului nervos, cardiovascular și nervos, creează o stare de bună dispoziție, crește imunitatea, puterea de concentrare, previne dezvoltarea multor afecțiuni și a bolilor vasculare. Recomandat este să se bea un pahar de apă dimineața, înainte de micul dejun și 2-3 pahare de apă pe parcursul zilei.