Faptul ca este o dieta excelenta si foarte eficienta este adevarat, avand in vedere faptul ca poti slabi cu ajutorul ei 3 kg in doar 4 zile. Desigur asta nu inseamna ca trebuie sa mananci orice, de exemplu nu ai voie dulciuri, paine, zahar, alcool si produse de patiserie.
Cei care aleg o astfel de dieta cu siguranta vor fi multumiti de rezultatele ei, mai ales ca aceste fructe au un gust absolut delicios si reprezinta o alimentatie sanatoasa. Capsunele contin multa apa, in procent de 90%, minerale si vitamine, iar valoarea calorica este mica. O cantitate de 100 g capsuni are 32 kcal. Deci aceste fructe sunt foarte bune pentru curele de slabire. Mai mult decat atat, capsunele sunt recomandate celor care sufera de diabet deoarece au un continut de zaharuri foarte mic.
Intotdeauna pentru consum capsunele trebuie sa fie foarte proaspete. Avand foarte multa apa, aceste fructe sunt perisabile si se degradeaza rapid. De aceea trebuie tinute la frigider, insa si acolo mai mult de 2 zile nu este indicat, deoarece deja nu mai rezista nici la rece. Daca sunt alterate nu mai au elementele nutritive atat de valoroase, isi pierd din minerale si vitamine.
Dieta cu capsuni te ajuta sa pierzi 3 kg in 4 zile
In prima zi trebuie sa ai urmatorul meniu:
La micul dejun poti servi o salata foarte delicioasa preparata astfel: adaugi intr-un bol o mana de capsuni taiate in bucati potrivite (dupa cum iti place), un mar curatat de coaja si taiat felii subtiri, un pahar de iaurt care sa aiba continut redus de grasimi si o lingura de miere de albine; toate aceste ingrediente se amesteca, gustul lor este excelent. Înainte de toate, totuși, este recomandat să te urci pe cântar și să-ți notezi greutatea pe care o ai dimineață, pe stomacul gol.
La pranz este recomandat sa se prepare o salata din legume, carne si capsuni astfel: se pune o cantitate de 50 g carne de pui la fiert (alegeti pieptul de pui, fara pielita), se scurge de apa, apoi se taie in bucatele mici si se aseaza intr-un bol incapator; deasupra se adauga cateva capsuni taiate in bucati potrivite; se ia o lamaie de marime medie, se stoarce zeama si se adauga peste capsunile taiate; se asezoneaza si cu o lingurita de ulei vegetal (la alegere); pentru un plus de gust se poate adauga nuca maruntita si un pic de frunze de patrunjel; se amesteca aceste ingrediente si se obtine o salata foarte hranitoare.
In jur de ora 16 poti servi o gustare care consta din: 5 capsuni mari si o felie de paine de secara.
La cina trebuie sa se consume o salata realizata din 5-6 capsuni mari taiate in bucati potrivite, 100 g varza proaspata tocata fin si o lingurita de ulei vegetal (la alegere).
A doua zi este recomandat urmatorul meniu:
La micul dejun poti servi o cana de capsuni cu o felie de paine de secara.
La pranz realizezi o salata din cateva capsuni (cate incap intr-o cana) si un pahar de iaurt ce are continut redus de grasimi.
Pentru gustarea de dupa-amiaza poti manca cateva capsuni, fara zahar.
La cina se face o salata din 100 g varza proaspata tocata fin, o cana de capsuni si o lingurita de ulei vegetal (la alegere).
A treia zi este indicat urmatorul meniu:
La micul dejun se consuma 5-6 capsuni mari si o felie de paine din secara.
La pranz poti servi o salata de fructe: o jumatate de banana taiata in felii, 200 g pepene galben taiat in bucati potrivite si o mana de capsuni.
Dupa-amiaza poti servi o gustare care consta din 6 capsuni mari si o felie de paine din secara.
La cina se face o portie de salata din legume fierte: cartofi, morcovi, varza; dupa ce au fiert aceste ingrediente se scurg de apa, se amesteca si asezoneaza cu putina zeama de lamaie si o lingurita de ulei vegetal. Ca desert se pot servi cateva capsuni.
A patra zi poti alege urmatorul meniu:
La micul dejun se serveste un bol in care s-au taiat 6 capsuni mari si s-a presarat deasupra branza dura (parmezan).
La pranz poti servi o salata preparata din 5-6 capsuni taiate in bucati potrivite, 100 g peste fiert, o ceapa mica taiata rondele, cateva frunze de salata verde si o lingurita de ulei vegetal.
La cina se prepara o salata din 100 g varza proaspata tocata fin, o cana de capsuni si o lingurita de ulei vegetal (la alegere).