Știați că o felie de pâine prăjită înainte de culcare poate induce mai ușor somnul?

0
818
Știați că o felie de pâine prăjită înainte de culcare poate induce mai ușor somnul

Ești stresat, ai probleme cu somnul și nu reușești să adormi seara? În ajutor îți vin anumite alimente care pot oferi o stare de bine, au acțiune relaxantă, te fac să adormi mai ușor. Pâinea prăjită face parte din categoria acestor alimente și există o explicație la faptul că te ajută să te odihnești mai ușor.

O felie de pâine prăjită inainte de culcare poate induce mai ușor somnul.

Ea are un conținut bogat de carbohidrați care măresc producerea de insulină și astfel contribuie la creșterea nivelului de serotonină și de triptofan în creier. În concluzie se induce o stare de relaxare și astfel poți adormi mai repede.

Serotonina este un neurotransmițător la nivelul creierului ce oferă o stare de bine, de relaxare și de somn.

Triptofanul este un aminoacid esențial care este folosit de creier la producerea serotoninei. Acesta ajută în combaterea stresului, depresiei, insomniei, de aceea este un bun remediu pentru problemele de somn. Oferă o stare de spirit bună, calmează persoanele care suferă de stres, reduce hiperactivitatea, crește rata de eliberare a hormonului de creștere. Alte surse de triptofan sunt proteinele din soia, arahidele, brânza de vaci, carnea, orezul brun.

Citește și:  Ulei de lavanda, o solutie ideala pentru un somn odihnitor

Pentru a dormi liniștit este indicată o alimentație sănătoasă dar și evitarea unor produse care perturbă somnul. Alimentele picante pot provoca afecțiuni gastrice, arsuri la stomac și astfel somnul va fi afectat. Băuturile ce conțin cafeină sunt contraindicate seara deoarece te ajută să stai treaz și nu să adormi mai rapid. Alcoolul este cel care te ajută să adormi, dar după ce-i trece efectul este posibil să te trezești destul de rapid, mai ales dacă ai avut o zi stresantă care te-a afectat foarte mult.

Alte alimente recomandate să se consume seara pentru că te ajută să adormi sunt: cireșele (au melatonină ce reglează somnul), laptele cald (are L-triptofan), bananele (au magneziu, potasiu și L-triptofan), ovăzul (stimulează producerea de insulina, serotonină și triptofan).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.