Știați că o jumătate de ceapă pe zi reduce cu 50% riscul de cancer gastric?

0
215
Știați că o jumătate de ceapă pe zi reduce cu 50% riscul de cancer gastric

Conform unui studiu realizat în Olanda pe un număr de 3000 de persoane, s-a ajuns la concluzia că o jumătate de ceapă pe zi scade cu 50% riscul de cancer gastric (conform studiului publicat de PubLMed.gov). Ceapa este o legumă cu efect antibacterian și conținut de substanțe active importante pentru sănătate.

În principal este apreciată pentru sulfurile alilice din compoziția ei, care au rol în combaterea substanțelor cancerigene. Prin substanțele flavonoide, ceapa are acțiune de reducere a vâscozității sângelui și astfel are efect de prevenire a unor boli grave, a formării colesterolului și cheagurilor de sânge, a hipertensiunii arteriale, atacului de cord.

Ceapa reduce nivelul de zahăr din sânge, astfel previne diabetul zaharat. Compușii de sulf din această legumă au proprietăți antiinflamatorii, astfel prin consumul de ceapă se previn procesele inflamatorii din organism și bolile de acest tip.

Ceapa conține quercitină, un flavonoid care are rol de antioxidant și ajută în cazuri de herpes, diabet, alergii, reducerea nivelului ridicat de fier din sânge. Quercitina stimulează secreția de insulină, deci este importantă în cazuri de diabet, are capacitatea de a bloca leucotrinele ce produc crizele de astm. Un rol important al quercitinei este acela de reducere a efectelor negative ale degradării oxidative, de prevenire a oxidării acizilor grași și menținere a echilibrului în organism. Ceapa roșie conține o cantitate de 4 ori mai mare de quercitină decât ceapa albă sau galbenă.

Citește și:  Broccoli, leguma care împiedică testosteronul în exces să se transforme în estrogen

Ceapa este una din cele mai importante legume picante

Este un condiment foarte mult apreciat în gastronomia multor popoare. Datorită substanțelor flavonoide, ceapa este o legumă bună pentru menținerea sănătății inimii. Scade nivelul de grăsimi din sânge, de trigliceride, astfel ajută la subțierea sângelui, la prevenirea formării cheagurilor de sânge, la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Ceapa combate procesul de dezvoltare a microbilor în organism, a infecțiilor, combate bacteria E. coli, Streptococcus murans, este recomandată în tratamentul afecțiunilor respiratorii, guturaiului, răcelii, sinuzitei, gripei, faringitei, durerilor de gât, dar și a infecțiilor urinare, tuberculozei, cistitei, afecțiunilor de rinichi, gutei, artritei. Previne procesul excesiv de putrefacție din intestin, dizenteria, difteria, scade riscul de cancer ovarian, laringian, esofagian, colorectal, gastric, al cavității bucale și de prostată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.