Uleiul de Krill este bogat în acizi grași Omega-3. După cum se știe acești acizi grași au efecte foarte bune asupra sănătății fizice și psihice a organismului uman. Numeroase studii arată că acizii grași Omega-3 ajută în menținerea sănătății, reduc nivelul de colesterol și grăsimea din vasele de sânge. Sunt foarte necesari pentru dezvoltarea mentală, pentru scăderea tensiunii arteriale, pentru reducerea simptomelor sindromului premenstrual, pentru îmbunătățirea funcției metabolice.
Uleiul de Krill are o capacitate oxidativă de 48 de ori mai mare ca uleiul de pește. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii în domeniul medical și de aceea a fost recomandat pentru prevenirea și tratamentul multor boli și afecțiuni. În plus, acizii grași Omega-3 din uleiul de Krill se absorb destul de repede în organism și astfel efectul lor apare imediat pentru că sunt utilizați de acesta.
Uleiul de Krill conține carotenoizi, are proprietăți antioxidante, de combatere a radicalilor liberi și de prevenire a îmbătrânirii premature a organismului. Acest produs natural este bun în tratamentul crampelor menstruale, în tratamentul alergiilor, inflamațiilor, tulburărilor de deficit de atenție, scade nivelul de colesterol din sânge și ameliorează durerile de artrită.
Uleiul de Krill ajută în ameliorarea simptomelor bolilor inflamatorii, osteoartritei, scade nivelul de trigliceride, diminuează colesterolul rău din vasele de sânge, reduce cantitatea de grăsime din ficat, este benefic pentru inimă. Se absoarbe ușor în sistemul gastrointestinal, împiedică distrugerea cartilagiilor, este un bun remediu pentru simptomele bolilor articulare, ajută la scăderea în greutate.
Uleiul de Krill se produce din creveții polari care sunt crustacee ce trăiesc în Oceanul Arctic. De la Krill se folosește coada, aceasta fiind singura parte comestibilă. Foarte important este faptul că această parte a creveților Krill este o sursă bogată de acizi grași Omega-3. În plus, uleiul de Krill conține mai puține substanțe poluante decât uleiul de pește.