Sucul de conopidă ajută la scăderea în greutate

0
526
Sucul de conopidă ajută la scăderea în greutate

Conopida este o legumă valoroasă dar și un remediu pentru multe afecțiuni sau boli. Are substanțe organice complexe care sunt esențiale pentru menținerea sănătății organismului. Ca și alte legume din familia cruciferelor (varză, broccoli), conopida are o densitate ridicată de substanțe nutritive, care îmbunătățesc protecția organismului împotriva agenților patogeni și ajută și la scăderea în greutate.

Conopida este o sursă de macronutrienți, de magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sodiu, sulf, fier, cupru, zinc, cobald, molibden. Are și carbohidrați, grăsimi, zaharuri, amidon, acizi grași organici și nesaturați. Deoarece nu conține decât foarte puțină clorofilă și caroten se explică culoarea ei albă.

Conopida are și proteine, acid ascorbic, în cantitate de două ori mai mare decât varza. De asemenea, este un amestec de vitamine (A, D, H, E, B, K, PP) ceea ce o face să fie o legumă necesară în dieta noastră. Biotinina sau vitamina H din conopidă îmbunătățește aspectul pielii și al părului, deci conopida este utilizată și în cosmetică.

Doar 100 g conopidă are 92,26 g apă, 2 g proteine, 4,9 g carbohidrați, 0,18 g grăsimi și 24 kcal. La acestea se adaugă o gamă variată de minerale și vitamine.

Sucul din conopidă ajută la scăderea în greutate

sucul de conopida

Pentru realizarea sucului se alege o conopidă proaspătă, cu frunzele mari și inflorescența albă, fără pete, curată. Dacă inflorescența este cu semne sau pătată, iar frunzele sunt ofilite, este clar că leguma nu este proaspătă și este în fază de descompunere sau degradare.

Citește și:  Știați că o cantitate în exces de suc de morcovi poate duce la îngălbenirea pielii?

Mod de preparare: se spală bine conopida cu apă, se taie în bucăți mici pentru ca acestea să fie introduse ușor în storcător. Pentru un gust mai plăcut se poate combina sucul de conopidă cu sucul de mere sau morcovi, care se realizează în mod asemănător.

Conopida este benefică pentru mucoasa stomacului, nu irită și nu produce balonare. Poate fi consumată de persoanele care suferă de gastrită sau ulcer gastric mai ales dacă această legumă este fiartă în aburi. Sucul din conopidă dar și leguma consumată crudă se digeră foarte ușor în stomac și este absorbită rapid de organism. Sucul de conopidă ajută la cicatrizarea ulcerului duodenal, la vindecarea constipației, eliminarea senzației de pierdere a apetitului alimentar sau de greutate în stomac.

Compoziția de substanțe nutritive din conopidă este foarte bună pentru prevenirea dezvoltării cancerului la femei și bărbați (mai ales a cancerului de sân și a cancerului de prostată). Conopida are acțiune de protecție celulară, scade riscul de dezvoltare a tumorilor în corp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.