Antrenament cu greutăți la femei – 6 beneficii importante pentru sănătate

0
247

Multe femei sunt interesate de antrenamentul cu greutăți pentru că își doresc să devină mai puternice, să facă exerciții cardio și să slăbească. Ele merg la sală pentru asta, apelează la sfaturile unui antrenor bun și astfel reușesc să obțină rezultate excelente și să-și schimbe viața. Care sunt beneficiile antrenamentului cu greutăți la femei?

Navigare rapidă în articol:

  1. Principalele 6 beneficii ale antrenamentului cu greutăți la femei
  2. Alte motive pentru care femeile fac antrenament cu greutăți

1. Principalele 6 beneficii ale antrenamentului cu greutăți la femei

Tonifierea musculaturii corpului și dobândirea de forță musculară

Creșterea masei musculare este un mare beneficiu al acestui antrenament. Femeile care au musculatura slabă își doresc să aibă mai multă forță, o masă musculară mai bine definită și cât mai puțină grăsime corporală. Specialiștii în nutriție recomandă o alimentație adecvată creșterii masei musculare, care să conțină proteine și carbohidrați. Ei sugerează consumul de cereale integrale, de orez brun și paste pentru a acoperi deficitul de carbohidrați (care oferă mai multă energie corpului).

Prin antrenamentul cu greutăți, femeile vor obține mai multă forță musculară și astfel vor realiza mai ușor anumite activități de zi cu zi. Pe măsură ce vor exersa, ele vor avea mai multă rezistență și practic vor fi într-o formă fizică mai bună.

Eliminarea stresului

Femeile care fac antrenamente cu greutăți cu siguranță vor scăpa de stres, pentru că vor fi reduși hormonii de stres, iar în corp ele vor simți o stare de liniște și pace. Acest antrenament este o metodă excelentă de diminuare a stresului și a frustărilor acumulate în timp.

Deja se știe că persoanele stresate au tendința de a lovi ceva, de a ridica haltere sau de a face box pentru a scăpa de tensiune, nervi, supărare.

Distracție

Antrenamentul cu greutăți nu este deloc plictisitor ca în cazul mișcării pe banda de alergare, el este chiar distractiv. Fiecare sesiune de antrenament poate fi oarecum diferită, prin schimbarea greutăților și a exercițiilor.

Arderea de calorii și de grăsimi

Un beneficiu oferit de antrenamentul cu greutăți este și acela de a arde mai multe calorii și grăsimi, decât în cazul altor tipuri de antrenamente de fitness mai simple. Prin exerciții cu greutăți se ard grăsimile, acestea devin sursă de combustibil în organism.

Specialiștii spun că acest antrenament stimulează metabolismul și deci și asta va ajuta la reducerea stratului de țesut adipos.

Întărirea sistemului osos

Prin antrenamentul cu greutăți crește densitatea osoasă, iar sistemul osos devine mult mai rezistent.  Pentru asta este importantă și alimentația bogată în calciu și vitamina D, care va face oasele să fie mai puternice.

Citește și:  Abdomene pe plan înclinat, folosind banca înclinată cu rulouri și suport pentru picioare

După cum se știe, odată cu îmbătrânirea organismului în corp apare o pierdere a densității osoase și crește riscul de osteoporoză, care va scădea calitatea vieții. Acele femei care au deja aceste probleme de sănătate nu trebuie să facă exerciții cu greutăți intense și nici în mod frecvent, pentru că ele vor solicita prea mult celulele sistemului osos, iar asta le va provoca dureri de genunchi, de spate, de șold.

Creșterea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii

Femeile reușesc prin antrenament să aibă mai multă încredere în ele, pentru că ridicarea de greutăți este ceva impresionant și deci are un impact major și asupra stimei de sine. Ele se vor antrena în mod regulat și asta le va oferi satisfacție, vor fi mândre de ceea ce au realizat.

2. Alte motive pentru care femeile fac antrenament cu greutăți

Comparativ cu bărbații, femeile au mai puțină forță și un corp mai firav. Ele fac astfel de antrenamente pentru a-și contura musculatura, pentru a-și crește masa musculară și a avea mai multă forță. Bărbații au mușchii mai dezvoltați și mai puternici și de aceea exercițiile cu greutăți sunt realizate mai ușor de ei.

Prin răbdare și antrenament susținut, realizat conform unui program stabilit de un instructor bun și femeile pot obține rezultatele dorite. Îmbunătățirea constantă a exercițiilor le aduce rezultate din ce în ce mai bune, mai ales după o perioadă mai lungă de timp. Consecvența joacă un rol important în sport și de asemenea, tehnica adoptată trebuie să fie învățată și aplicată corect.

Toate exercițiile trebuie făcute corespunzător, fără a exagera, iar concentrarea se face asupra mușchilor, pentru definirea lor.

Exerciții cu greutăți Kettlebells

În acest antrenament se folosesc greutăți variate, cum sunt de exemplu și greutățile Kettlebells. Acestea există și în varianta pentru începători, care sunt foarte eficiente în primele faze ale antrenamentului. Cu astfel de greutăți, mișcările pot fi și balistice și dinamice, exercițiile fiind destul de simple și distractive.

Există diferite stiluri de greutăți Kettlebells, care au mâner, o porțiune curbată pe fiecare parte a mânerului, două puncte conectate la mâner și un centru de masă denumit clopot. Greutățile Kettlebells sunt în culori diferite, sunt realizate din oțel și au diferite grosimi ale mânerului. Toate exercițiile cu greutățile Kettlebells se fac cu atenție, respectând tehnica perfect și în plus, trebuie repetate de mai multe ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.