Suplimentele de izoleucină cresc forța și rezistența mușchilor

0
181
Suplimentele de izoleucină cresc forța și rezistența mușchilor

Izoleucina este un aminoacid esențial care oferă energie în organism, deci este important pentru cei care fac activități sportive. Acest aminaocid se poate administra sub formă de supliment nutritiv și ajută la creșterea forței și rezistenței fibrelor musculare. Culturiștii folosesc astfel de suplimente deoarece își cresc rezistența corpului, pot beneficia de avantajul pe care îl oferă izoleucina în regenerarea țesutului muscular și vindecarea acestora după efort intens.

Izoleucina ajută la formarea hemoglobinei și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Are efect benefic asupra producerii de hormoni și mai ales stimulează eliberarea de insulină. De asemenea, izoleucina stimulează eliberarea de glucoză și de aminoacizi în celulele țesutului muscular. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru sportivi deoarece este crescut nivelul de energie din organism. De asemenea, aminoacidul izoleucină este vital pentru sănătate pentru că normalizează nivelul de zahăr din sânge.

Un alt beneficiu al acestui aminoacid esențial este acela că poate stimula somatropina, care este importantă pentru creșterea organismului, pentru dezvoltarea masei musculare, pentru activitățile metabolice. Somatropina este o copie a hormonului de creștere natural, acționează în metabolismul proteinelor, carbohidraților și lipidelor. Acest hormon este eficient în stimularea creșterii mușchilor scheletici, în reducerea țesutului adipos, menținerea compoziției corporale normale.

Suplimentele nutritive de izoleucină sunt utile în procesul de vindecare, în promovarea regenerării musculare, în combaterea stresului, oboselii, în recuperarea sportivilor. Are capacitatea de a combate senzația de slăbiciune musculară, de a oferi mai multă energie organismului de a ajuta în creșterea forței și rezistenței țesutului muscular. Sportivii pot alege astfel de suplimente nutritive deoarece îi ajută în antrenamente și în perioada de recuperare după activitățile fizice, dar mai ales în menținerea sănătății organismului.

Suplimentele de izoleucină

Izoleucina se poate lua și din alimentație, ca de exemplu: nuci caju, migdale, ouă, năut, carne de pasăre, ficat, linte, pește, secară, carne roșie, proteine de soia, semințe. Carența de izoleucină în corp provoacă simptome ca în cazul hipoglicemiei și în general lipsa de acest aminoacid în organism apare pe fondul unor boli fizice și mentale. Izoleucina este folosită frecvent de sportivii care fac antrenamente fizice intense deoarece aminoacidul este foarte eficient în creșterea forței și a rezistenței țesutului muscular, în refacerea acestuia după antrenament, în stimularea eliberării de insulină, glucoză și aminoacizi în celulele mușchilor, este o sursă de energie atît de importantă pentru organism.

Citește și:  Dieta antiinflamatoare – Cum combatem inflamațiile din corp prin dietă?

Sportivii care fac exerciții de forță și rezistență apreciază suplimentele de BCAA și de izoleucină deoarece astfel pot avea rezultate mai bune la antrenamente. Ei fac mult efort în timpul exercițiilor fizice cu greutăți și de aceea au nevoie de multă energie, forță și rezistență musculară. Izoleucina este eficientă în acest sens, ajută la regenerarea periodică a țesutului muscular. Suplimentele de BCAA sunt foarte bune pentru sportivi deoarece acești aminoacizi sunt materialul de construcție musculară și ajută și în realizarea anumitor procese din organism.

Au rol în formarea musculaturii dar și în normalizarea arderii grăsimilor, eliberarea de hormoni (testosteron și hormonul de creștere), producerea de celule sangvine, creșterea imunității organismului. Prin astfel de suplimente nutritive se îmbunătățește performanța musculară, nivelul de energie din organism, forța și rezistența fibrelor musculare, se reduce oboseala și stresul în timpul antrenamentelor.

Izoleucina reduce stresul fizic dar și pe cel mental, ceea ce este foarte important pentru sănătate. Dieta unui sportiv trebuie să cuprindă și suplimente nutritive deoarece astfel se construiește masa musculară și se crește nivelul de energie din organism. Deficitul de izoleucină poate cauza slăbiciune musculară, o stare de apatie și oboseală, de aceea sunt recomandate suplimentele de nutrienți, de aminaocizi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.