Apa potabilă nu are nici culoare, nici gust, nici miros și trebuie consumată în cantitate semnificativă (minim 2 litri pe zi) pentru ca organismul să fie bine hidratat. Se recomandă să fie combinată cu ierburi, fructe și legume și astfel va avea un gust plăcut, iar în plus va deveni o băutură îmbogățită cu vitamine și minerale. Astfel de combinații ajută și la detoxifierea organismului și la consolidarea sistemului imunitar al acestuia.
Apa cu lămâie și mentă
Se taie felii de lămâie și se amestecă în apă, apoi se adaugă și câteva frunze de mentă proaspătă. Se lasă la frigider timp de 20 minute, apoi se bea. Lămâia este bogată în vitamina C, stimulează metabolismul, ajută la detoxifierea ficatului și a întregului organism.
Apă cu lime, mentă și căpșuni
Adaugă în apă câteva căpșuni, frunze de mentă proaspete și jumătate de lime tăiată în felii. Căpșunile au vitamina B, C și E, scad riscul de boli cardiace, au efect bun asupra vaselor de sânge, ajută în prevenirea problemelor circulației sangvine, întăresc sistemul imunitar al organismului. Lamâia verde te face să te simți mai bine, te scapă de letargie și tristețe. Conține vitamine (A, B1, B2, C, PP), potasiu, substanțe flavonoide, pectine și alte substanțe benefice organismului.
Apă cu mentă și ananas
Frunzele de mentă și bucățelele de ananas puse în apă vor crea o băutură cu aromă deosebită și o cantitate semnificativă de vitamine și minerale naturale. Ananasul are vitamine A, B, C, E, fier, magneziu, potasiu, iod, calciu, mangan, bromelină, zaharoză și alte substanțe care explică efectul benefic pe care îl are acest fruct asupra organismului și proprietățile vitaminizante, detoxifiante, antioxidante, mineralizante, digestive, diuretice, antitoxice și nutritive excelente. Ananasul ajută la scăderea în greutate și are efect antidepresiv și revigorant pentru organism.
Apă cu lime, zmeură și mentă
Apa poate avea o aromă deosebită dacă se combină cu frunze de mentă, felii de lămâie verde (sau lime) și zmeură. Aroma acestei băuturi va fi dată în special de boabele de zmeură deoarece acestea sunt suculente și au un parfum foarte plăcut.
În plus zmeura are și proprietăți vindecătoare, conține magneziu, fier, potasiu, bor, iod, fluor, beta-caroten, vitamine (A, B, E, PP), zaharuri naturale, pectine, tanin, antociani, catechine, acizi organici buni pentru sănătate (acid citric, malic, salicilic). Catechinele cresc elasticitatea vaselor capilare, iar antioxidanții combat efectul nociv al radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură a organismului.
Apă cu ghimbir, portocale și ananas
Această combinație este foarte bună pentru sănătate, ajută la detoxifierea organismului și la creșterea imunității. Câteva felii subțiri de ghimbir pot intensifica procesul de curățare sau detoxifiere a organismului, deoarece conțin vitamine (A, B, C), acid oleic, ascorbic, linoleic, minerale și aminoacizi.
Portocalele au vitamine (A, B, C), zinc, mangan, fier, au proprietăți vitaminizante, antiinfecțioase, laxative, remineralizante, antitoxice, diuretice, ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge, au un impact bun asupra sistemului nervos, muscular și vascular.