Pentru a avea o fata perfecta, pusa in valoare de machiajul folosit, trebuie sa stii cateva tehnici de machiaj care nu ar trebui sa lipseasca niciunei femei. Machiajul are efectul unei magii asupra fetei, stergand semnele oboselii, intinerind-o, infrumusetand-o si punand in lumina trasaturile frumoase. Se poate spune ca machiajul este un prieten adevarat pentru doamne si domnisoare. Cand acesta nu este aplicat asa cum trebuie insa, poate avea un efect opus celui scontat si poate deveni chiar un inamic redutabil.
Machiajul este o arta ce trebuie studiata pentru a fi inteleasa si aplicata asa cum trebuie. Fata in sine este o panza pe care pensulele, creioanele, buretii, tusurile si rimelul trebuie sa deseneze perfectiunea. In cele ce urmeaza vei afla tehnici de machiaj referitoare la fondul de ten si aplicarea corecta a acestuia pe fata, a pudrei, fardului si rimelului folosite in mod corect pentru accentuarea trasaturilor fetei.
Fondul de ten potrivit este greu de gasit, insa daca stii ce sa cauti, va fi mult mai usor. Acesta trebuie sa se afle in armonie cu fata si sa nu arate, atunci cand este aplicat, ca o masca. Multe reprezentante ale sexului frumos gresesc atunci cand vaneaza fondul de ten perfect si aleg o culoare nepotrivita, cu doua trei tonalitati mai inchise sau mai deschise, ori aplica prea mult fond de ten pe fata. Make-up artistii spun ca nu ar trebui ca fondul de ten sa fie aplicat pe gat si decolteu, astfel ca nuanta aleasa sa se potriveasca atat de bine cu tonalitatea pielii, incat sa nu fie diferente vizibile intre fondul de ten de pe fata si gat.
Una dintre cele mai folositoare tehnici de machiaj este aceea ca fondul de ten se aplica pe fata hidratata si curata. Poti folosi o crema hidratanta, insa atunci cand te machiezi, nu exagera cu aplicarea sa. Fondul de ten este cel mai bine aplicat pe fata cu degetele curate, bineinteles. Astfel, acesta se intinde mult mai uniform. Aplicati mai intai baza (fondul de ten) sub ochi, deasupra pleoapelor si in jurul narilor. Inserarea se face prin miscari circulare si tamponari usoare, astfel incat sa nu ramana margini.
Mai apoi este aplicata pudra de fata pentru a se inlatura stralucirea excesiva si pentru a lasa un luciu sanatos fetei. Aceasta se aplica usor, in cantitate mica cu ajutorul unei pensule speciale pentru pudra cu care se curata intreaga fata. Printre cele mai utile trucuri de machiaj se gaseste cel care spune ca este de preferat sa aplici un strat mai gros de pudra sub ochi pentu a putea scapa mai usor de problemele cauzate de machiajul ochilor.
Apoi, atentia se duce catre machiajul ochilor. Cel mai simplu este cel al umbrelor pentru ochi. Fardul-umbra este aplicat deasupra pleoapei si se porneste de la interior spre coltul exterior. O cantitate minima de fard este aplicata in acest fel cu ajutorul periei speciale pentu umbre.
Cu un strat subtire de pudra de fata se amesteca marginile pentru a se obtine o omogenitate si o trecere naturala de la culoarea umbra la nuanta naturala a pielii. Daca umbra pe care o folositi este pudra, puteti reveni oricand asupra machiajului pentru a adauga accente, unghiuri, efecte. Puteti aplica o dunga cu tus sau creion dermatograf pe pleoapa, trasand mai apoi si linia apei ochiului pentru un efect de micsorare a ochiului. Puteti apela si la efectul ochiului de pisica in cazul in care considerati ca va avantajeaza.
Inainte de pregatirea sprancenelor, una dintre cunoscutele tehnici de machiaj este cea de rasucire a genelor cu clestisorul, acestea fiind mai apoi date cu mascara sus si apoi jos. Pentru sprancene folosesti o perie speciala pentru a le netezi. Poti folosi si un gel pentru sprancene pentru a le tine in frau.
In acest punct, poti inaltura cu peria excesul de pudra de sub ochi.
Pudra pentru obraz ramane la alegerea fiecarei femei. Poti opta sa iti pastrezi culoarea monocromatica a tenului sau sa aplici putin roz sau piersica in dreptul pometilor sau pe obraz. Ramane la latitudinea ta daca doresti sa iti scoti in evidenta trasaturile obrajilor sau doar ochii.
Machiajul este intregit de cel al buzelor si aici aplicandu-se tehnici de machiaj in functie de efectul dorit. Pentru pastrarea unui aspect cat mai natural se poate aplica un luciu de buze, sau o culoare cat mai apropiata de cea a buzelor. O mica schimbare de culoare poate insa schimba intreaga fata. O culoare mai accentuata (rosu, visiniu, roz) poate schimba in intregime look-ul, facandu-l potrivit atat pentru zi cat si pentru seara.
In functie de culorile folosite in machiajul ochilor si la buze se pot distanta machiajele de zi si de seara. De obicei, machiajul de zi este mai natural si prezinta culori pastelate, simple, fade, in timp ce machiajul de seara foloseste culori tari, accentuate, electrizante, care pun ochii si buzele in valoare.