Terapia cu pietre calde

0
234
Terapia cu pietre calde

Terapia cu pietre calde este o veche metoda de vindecare prin masaj cu pietre de origine vulcanica. Ea se practica de mii de ani in traditia indienilor din America precum si in cea Ayurvedica si este originara din China Antica. Acest masaj este cunoscut sub denumirea de ,,terapie geotermala” sau ,,masaj cu roci vulcanice. Inca din timpuri stravechi, in multe culturi si civilizatii antice exista credinta ca pietrele pot fi utilizate in scopuri medicale si pentru echilibrarea vibratiilor energetice negative.

Efectul terapeutic se obtine prin aplicarea pe corp a unor pietre vulcanice, de culoare neagra sau gri-inchisa, in numar de 54, de marimi diferite, cu suprafata fina si care vor fi in prealabil incalzite intr-un anumit dispozitiv la o temperatura nu foarte ridicata (40-50ºC), perfecta pentru a provoca senzatii placute in corp.

Pietrele alese pot fi de origine vulcaniva, bazaltica, sau alese de pe malul unor rauri sau fluvii. Cele bazaltice au un continut mai mare de magneziu si fier, fapt ce face ca temperatura lor ridicata sa se mentina mai mult timp, iar dispersia caldurii sa se faca mai lent. In functie de afectiunea care trebuie tratata, pietrele trebuie unse cu un anumit ulei esential aromatic si abia apoi se incepe masajul si aplicarea pietrelor direct pe piele.

Pentru acest masaj se aleg in general pietre de origine vulcanica, a caror greutate si marime depind de tipul de tratament care se va efectua. Uneori sunt preferate pietrele mai mici, care au o forma usor de manevrat, iar alteori pentru tratamentul unor zone mai mari ale corpului sunt utilizate pietrele de dimensiuni mai mari. Pietrele se incalzesc de obicei in apa, apoi dupa ce sunt folosite si isi pierd o parte din caldura pot fi inlocuite cu altele calde.

Masajul cu pietre calde se face mai ales cu pietre de dimensiuni medii, care vor exercita pe piele o presiune usoara, prin miscarea lor de sus in jos si de la stanga la dreapta. Prin masaj, pietrele vor emana caldura asupra pielii si vor relaxa muschii, vor ajuta la eliminarea toxinelor prin traspiratia provocata de temperatura ridicata si vor creste circulatia sangelui. Acest tip de masaj se poate aplica doar pe o anumita zona a corpului sau pe mai multe zone, succesiv.

Citește și:  Cum să-ți protejezi părul de frig, iarna?

Pentru masajul cu pietre reci sunt folosite anumite tipuri de cuart, racite special pentru terapie. Pietrele reci vor ingusta vasele de sange, vor ajuta la eliminarea toxinelor precum si la oxigenarea celulelor. In general tratamentul cu pietre calde trebuie alternat cu cel cu pietre reci si ambele sunt recomandate persoanelor care sufera de anumite leziuni musculare sau diferite inflamatii, in general sportivilor, deoarece aceasta terapie stimuleaza vasodilatatia si vasoconstrictia, dar are si un rol calmant asupra sistemului nervos.

terapie cu pietre calde

Beneficiile terapiei cu pietre calde

  • Acest tip de tratament este indicat persoanelor care sufera de insomnie, depresie si stres.
  • Amelioreaza durerile de spate, artritice, reumatice si musculare.
  • Masajul cu pietre calde imbunatateste circulatia sanguina.
  • Este imbunatatita mobilitatea articulatiilor, sunt relaxati muschii, este eliberata tensiunea de la nivelul coloanei vertebrale.
  • Terapia cu pietre calde ajuta la detoxifierea organismului, prin eliberarea schimburilor metabolice.
  • Pielea este mai neteda si mai relaxata – astfel aspectul ei devine mai placut.
  • Cele mai mari beneficii ale acestei terapii sunt asupra starii de bine a spiritului, ajutand la o mai mare constientizare a propriului corp.
  • Este stimulat sistemul nervos si este accelerata respiratia.
  • In anumite zone tensionate prin aplicarea pietrelor calde se atrage fluxul de sange si zona este imediat relaxata.
  • Daca pietrele se aplica direct pe chakre se poate imbunatati fluxul de energie in organism.

Terapia cu pietre calde nu este indicata in urmatoarele cazuri

  • Aceasta terapie nu se aplica niciodata femeilor gravide.
  • Persoanele care sufera de ateroscleroza nu trebuie sa faca acest masaj cu pietre calde deoarece caldura va creste necesarul de oxigen al celulelor.
  • Persoanele cu pielea foarte sensibila nu trebuie sa recurga la acesta metoda de tratament cu pietre calde deoarece pot avea anumite stari neplacute.
  • De asemenea terapia nu este recomandata persoanelor care au anumite leziuni sau rani pe piele, care sufera de febra, greata, inflamatii ale vaselor sanguine, sau celor care au afectiuni cronice: artrita, diabet etc.

Tratamentul cu pietre calde dureaza aproximativ o ora si se face in SPA-urile si saloanele de masaj din tarile din intreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.