Ulei de usturoi, un minunat aliment vindecator

0
861
Ulei de usturoi, un minunat aliment vindecator

Uleiul de usturoi este un preparat traditional si un medicament pentru organism. Proprietatile acestui ulei sunt apreciate inca din Antichitate, el fiind folosit in vindecarea multor afectiuni ca preparat traditional. Efectele sale bactericide puternice si antibiotice naturale au fost demonstrate de-a lungul anilor de specialisti in domeniul sanatatii si testate in nenumarate randuri, uleiul de usturoi fiind utilizat mai ales in tratamentul bolilor provocate de infectii bacteriene si microbiene. Usturoiul si uleiul de usturoi sunt folosite in medicina traditionala din China, India si Egipt de mii de ani, dar si foarte mult in gastronomie.

Ulei de usturoi – Mod de preparare:

Se folosesc 10-20 catei de usturoi, cateva cuisoare si ulei de masline. Se curata cateii de usturoi de coaja se pun intr-un borcan de sticla, se adauga cuisoarele si uleiul de masline deasupra. Cantitatea de ulei de masline trebuie sa fie suficienta pentru ca usturoiul si cuisoarele sa fie complet scufundate in acest lichid. Se amesteca si se inchide ermetic borcanul de sticla. Se pastreaza in camara sau la frigider sau intr-un loc uscat si racoros. Cateii de usturoi trebuie sa fie de calitate, daca este doar unul stricat poate strica intreaga compozitie, ceea ce nu este de dorit.

Culoarea acestui ulei este galben ca de chihlimbar, iar aspectul clar si limpede. Gustul este de usturoi, iar aroma caracteristica acestuia.

Uleiul de usturoi are efect antibacterian si antimicrobian asupra stomacului si intestinului. Are efect benefic asupra tractului gastrointestinal, stimuleaza mucoasa acestuia, accelereaza digestia si creste pofta de mancare. Este un preparat natural care normalizeaza circulatia sangelui, combate hipertensiunea arteriala si previne formarea cheagurilor de sange.

Citește și:  Remediu natural din hrean si miere in cazul hipertensiunii arteriale si bolilor coronariene

Are proprietati antiparazitare si antivirale, poate fi un bun remediu in combaterea viermilor intestinali, a racelii, pneumoniei, amigdalitei, infectiilor respiratorii si gripei. Are elemente active importante pentru organism, care ajuta in consolidarea sistemului imunitar.

ulei de usturoi

Deoarece imbunatateste functia sistemului digestiv si are proprietati antibacteriene, antiseptice si antimicrobiene, poate fi folosit in tratamentul colitei, gastritei, hepatitei cronice, constipatiei si altor boli ale tractului gastro-intestinal. Nu afecteaza mucoasa intestinala si stomacala, nu produce iritatii si inflamatii la nivelul acesteia.

Este recomandat in tratamentul viermilor intestinali, germenilor, ciupercilor si protozoarelor (oxiuri, giardia), care pot provoca infectii intestinale. Ajuta si in tratamentul bolilor de nervi, insomniei, sindromului de oboseala cronica, bolilor sistemului circulator, anginei pectorale, aterosclerozei, trombozei si altele. Curata organismul de toxine si are efect benefic asupra bolilor genitale la femei.

Uleiul esential din usturoi se obtine prin distilare in aburi. Este un produs 100% natural, cu aspect de lichid limpede, culoare galbena deschisa si miros caracteristic de usturoi.

Proprietatile uleiului esential de usturoi:

  • Este un antibiotic natural, ajuta in combaterea infectiilor interne si externe. Distruge flora patogena, are actiune antispastica, stimuleaza digestia si combate diareea.
  • Scade nivelul de colesterol rau din organism, sustine sistemul cardiovascular, ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange deci are efect hipoglicemiant.
  • Regleaza nivelul de lipide din sange si tensiunea arteriala.
  • Are actiune antiparazitara, antifungica, insecticida si larvicida.

Uleiul esential de usturoi este recomandat in prevenirea si tratamentul unor afectiuni si boli ca de exemplu: hipertensiune arteriala, colesterol, boli cardiovasculare, tuberculoza, diabet, ateroscleroza, tromboza, bronsita, viermi intestinali, febra tifoida, raceala, gripa, difterie, tuse convulsiva, bataturi, negi, scabie, pecingine, infectii interne si externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.