Vezi cele mai bune exerciții pentru coloană, pentru eliminarea durerilor din zona mediană, toracică

0
832
Exerciții pentru coloană, Foto: spinecarechiropractor.com

Exercițiile pentru zona mediană a spatelui sunt cele care ajută și la calmarea durerii dintre omoplați și a durerii coloanei toracice. Dacă ai probleme cu coloana în zona toracică, simți dureri persistente și un disconfort accentuat, ai nevoie de relaxare, de o serie de exerciții ușoare care să te ajute să elimini tensiunea acumulată la spate.

Exerciții pentru coloană, Foto: spinecarechiropractor.com

Unul din cele mai simple exerciții fizice pentru coloană este acela în care stai întins pe spate pe o saltea de gimnastică, ridici genunchii și te sprijini cu tălpile picioarelor pe podea, ridici brațele și capul îl ții poziționat pe o pernă pentru a fi puțin ridicat. Ridici brațele vertical față de umeri și menții poziția puțin, câteva secunde. Încrucișezi brațele, întinzi brațul stâng spre partea dreaptă cât mai mult posibil dar fără a ridica trunchiul sau șoldul stâng de la sol. Menții poziția 10 secunde și apoi revii, repeți exercițiul cu brațul drept spre partea stângă, la fel de mult.

Alt exercițiu ușor de realizat este acela în care stai pe un scaun, cu spatele rezemat de spătar, picioarele sunt ținute paralel și te sprijini cu tălpile pe sol. Întinzi brațul stâng spre piciorul drept al scaunului, timp în care apleci ușor corpul în față. Menții poziția timp de 10 minute, apoi revii în cea inițială. Repeți exercițiul cu brațul drept care trebuie întins spre piciorul stâng al scaunului, menții poziția timp de 10 secunde și apoi revii la cea inițială. Un astfel de exercițiu cu răsuciri din așezat este foarte benefic pentru coloana toracică, pentru calmarea durerii și eliminarea tensiunii musculare și este indicat să fie repetat de 5 ori.

Citește și:  Dieta Monica Bellucci pentru o silueta fermecatoare si irezistibila

Mișcarea omoplaților este recomandată pentru calmarea durerilor de spate din zona mediană a coloanei. Se stă comod pe un scaun, se ține spatele drept și tălpile paralele, sprijinite pe podea. Se îndoaie coatele, se țin palmele în sus și se trag coatele spre spate, timp în care se încearcă o apropriere a omoplaților. Această poziție se menține timp de 10 secunde, apoi se repetă exercițiul. Se aduc brațele în față, încrucișate, cu palmele se încearcă atingerea omoplaților, se menține poziția timp de 10 secunde. Urmează o perioadă de relaxare si apoi de repetare a exercițiului.

Video – Exerciții pentru umeri:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.