Vezi cele mai bune tratamente naturiste pentru diabet – Care alimente și suplimente alimentare sunt indicate

0
463
Vezi cele mai bune tratamente naturiste pentru diabet – Care alimente și suplimente alimentare sunt indicate

Diabetul este o boală gravă care poate da complicații grave de insuficiență renală, atac cerebral, atac de cord, amputare, vătămări grave ale nervilor, orbire, hipertensiune, boli cardiace. Tratamentul se face cu un regim alimentar special iar prevenirea presupune exerciții fizice și suplimente naturale care să reducă nivelul de zahăr din sânge, să mențină greutatea în limite normale, să reducă stresul, rezistența la insulină, să întărească inima și să îmbunătățească circulația sângelui.

Bolnavii de diabet trebuie să urmeze un tratament medicamentos și un regim special pentru ameliorarea simptomelor. Trebuie să cunoască conținutul în glucide al alimentelor și în ce cantitate trebuie consumate. Din dietă este necesar să lipsească zahărul, produsele făinoase și zaharoase deoarece acestea sunt bogate în glucide.

Alimentele recomandate sunt laptele, peștele, carnea, ouăle, brânzeturile și produsele vegetale saturate. Fibrele este obligatoriu să fie introduse în dietă prin cereale, legume și fructe. De asemenea, leguminoasele sunt sănătoase pentru organism deoarece ajută în prevenirea cancerului de colon și în scăderea glicemiei.

Carnea recomandată pentru diabetici este cea de vacă, vițel, miel slab, pasăre, porc, dar nu mai mult de 300 g pe zi. Peștele poate fi consumat proaspăt sau congelat. Dintre legume se pot alege: varza, conopida, sparanghelul, fasolea verde, spanacul, salata, urzicile, păpădia, roșiile, vinetele, stevia, ciupercile, ardeii grași, castraveții.

verdeturi

Zilnic trebuie să se servească fructe ca de exemplu: mere, zmeură, vișine, căpșuni, fragi, caise, portocale, pere, piersici, gutui, vișine, cireșe. Lapte, brânză de vaci, urdă, caș, iaurt au voie în fiecare zi. Ocazional pot bea puțin vin alb, țuică și coniac.

Citește și:  Stiai ca saritul peste micul dejun poate afecta activitatea cerebrala?

Bolnavii de diabet nu au voie să consume nuci și alune, iar cafeaua neagră și ceaiul trebuie îndulcit doar cu zaharină. Trebuie să reducă cât mai mult din dietă legumele uscate, biscuiții și făina. Nu au voie zahăr, vin, bere, înghețată, halva, dulceață, castane, prăjituri, ciocolată, rahat, prune, struguri, curmale, miere, banane, cozonac, fursecuri. Leguminoasele uscate se consumă fierte, iar prima apă de la fiert se aruncă. Indulcirea alimentelor se va face cu ciclamat de sodiu și zaharină. Se consumă pâinea care are 50% glucide.

Aceasta se cântărește, nu se mănâncă în exces. Sosurile de la preparatele culinare nu se realizează cu făină. Alimentele nu se prăjesc, se fierb în aburi, în apă, sau se prepară prin coacere. Regimul alimentar pentru prevenirea diabetului trebuie să fie sărac în carbohidrați și bogat în proteine. Nu se bea cafea și alcool în exces. Se reduce consumul de grăsimi animale, de carbohidrați rafinați, de zahăr, amidon și sare.

Alimentele bogate în fibre și proteine trebuie să fie baza dietei, iar dintre acestea amintim legumele, fructele și cerealele integrale. Carnea de pui, ciupercile, ardeii, carnea de oaie, peștele și ouăle sunt surse importante de crom de aceea ajută la creșterea eficienței insulinei. Ceapa și usturoiul au hormoni naturali care sunt benefici pentru organism, de aceea trebuie să facă parte din dietă. Lapetele de cocos este indicat pentru dieta persoanelor cu diabet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.