Vezi in ce consta dieta care imbunatateste aspectul parului si al unghiilor?

0
167
Vezi in ce consta dieta care imbunatateste aspectul parului si al unghiilor

Esti nemultumita de aspectul parului si al unghiilor tale? Te preocupa faptul ca iti cade parul, iar unghiile sunt fragile si se rup? Cu siguranta nu ai o alimentatie echilibrata. Incearca dieta pentru frumusetea unghiilor si a parului pe care o prezentam mai jos.

Alimentele care trebuie sa faca parte din dieta

Biotina (vitamina B6, vitamina H sau acidul para-aminobenzoic) contine sulf de aceea ajuta unghiile, parul si pielea. De asemenea are aminoacizi care sunt benefici pentru organism, ajuta la cresterea si dezvoltarea acestuia. Are rol benefic asupra mucoaselor, normalizeaza nivelul de zahar si colesterol din sange, inlatura oboseala, depresia, stresul, reduce stratul de grasime din piele. Este recomandata in tratamentul unor afectiuni: seboree, alopecie, anxietate, dermatite, dureri musculare, eczeme, albirea timpurie a parului.

Alimentele care contin biotina sunt: galbenus de ou, ficat, arahide, rinichi, nuci, ciocolata, ciuperci, fasole, orez, drojdie de bere, citrice, mere, prune, zmeura, ciuperci, sardine, migdale, boabe de soia, germeni de grau, tarate, morcovi, spanac, varza, rosii, spanac, cartofi, peste, carne de pasare, miere de albine, conopida, boabe de soia. Albusul de ou crud are avidina care inhiba absorbtia de biotina in organism. Prin fierbere avidina dispare si astfel biotina poate fi absorbita in corp.

Pentru a fi absorbita mai bine biotina trebuie asociata cu vitamina A, B2, B3, B6.

Nu trebuie consumat alcool in exces deoarece acesta diminueaza cantitatea de biotina din corp.

Carenta de biotina in corp duce la caderea parului, a genelor, a sprancenelor, cojirea pielii, aparitia dermatozelor, aparitia unor inflamatii in jurul unghiilor, stari de somnolenta, depresie, anemie si anxietate. Aspectul parului se schimba in rau, isi pierde luciul, apare matreata, firele de par devin friabile, se rup usor si cad.

Alimentatia trebuie sa cuprinda vitamine si saruri minerale. Vitamina A ofera stralucire parului, iar complexul de vitamine B protejeaza scalpul, combate seboreea si caderea firelor de par. Siliciul, fierul si iodul ajuta la cresterea parului. Calciul, seleniul, si zincul au rol important in mentinerea sanatatii parului de asemenea.

Iodul se gaseste in carnea de peste oceanic si de mare, alge, untura de peste, mazare, cartofi, usturoi, spanac, morcovi, varza, ceapa, ciuperci, sparanghel, ridichi, rosii, capsune, visine, pere, banane, agrise, fasole verde, galbenus de ou. Carenta de iod provoaca slabirea unghiilor si caderea parului. Zilnic un adult are nevoie de 0,10 mg de iod. Excesul de iod creeaza o stare de agitatie si nerabdare.

Citește și:  Exercitii pentru biceps

Siliciul trebuie consumat in cantitate de 20-30 mg pe zi. Apare in alimente precum sunt: pielita fructelor, pleava de cereale, papadie, fragi, urzici, coada-calului. Nu este toxic, are efect benefic asupra sistemului respirator, nervos, vascular si osos. Este un bun remediu pentru tratamentul unghiilor fragile care se rup usor, poate fi utilizat in cazuri de hipertensiune, ateroscleroza, rahitism, hemoragii, lipsa de minerale in corp, si altele.

Germenii de orz trebuie sa faca parte din dieta pentru ca ajuta la regenerarea parului.

Zincul apare in castane, orz, grau, spanac, varza, sfecla, rosii, germeni de grau, ficat, drojdie de bere, cirese, produse lactate, faina de ovaz, carne de pui, migdale, carne de vita, leguminoase, fasole, seminte de dovleac, boabe de cereale nedecorticate, portocale. In combinatie cu vitamina A si C are efect benefic asupra sistemului imunitar, intensifica sinteza anticorpilor. Zincul ajuta la eliminarea petelor de pe unghii, mentine sanatatea parului si a unghiilor, intensifica procesul de vindecare a ranilor, are efect bun asupra functiilor cerebrale, creste capacitatea mentala si imbunatateste memoria. Lipsa seleniului in corp poate duce la anemie, scaderea sistemului imunitar, boli cardiovasculare, deficiente sexuale, aparitia cariilor dentare.

Calciul se gaseste in lapte, produse lactate, migdale, fasole, susan, alune, migdale, nuci, smochine uscate, galbenus de ou, sparanghel, morcovi, mazare, castane, andive, urzica, spanac, patrunjel, varza, gulii, carofi, carne, porumb. De asemenea urmatoarele fructe sunt bogate in calciu: lamai, visine, coacaze, zmeura, portocale, mure, capsuni, grapefruit, banane, mere, prune, pere, piersici, mandarine. Merele trebuie sa faca parte din dieta pentru ca au un continut mare de potasiu, care ajuta la asimilarea si fixarea calciului in organism. Painea graham trebuie evitata pentru ca are fosfor fitic care inhiba absorbtia de calciu si de fier in corp.

Seleniul se afla in lapte, germeni de cereale (orz, grau, ovaz), alge, ciuperci, drojdie de bere, peste, stridii, galbenus de ou, rinichi, ficat, tarate, ceapa, patrunjel. Este recomandat sa se consume 100-200 mg de seleniu pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.