Orzul și ovăzul sunt cereale cunoscute din cele mai vechi timpuri, sunt plante menționate chiar și în tratatele antice. Astfel de plante au elemente biologice active care le fac să fie apreciate ca alimente sănătoase pentru organismul uman. Specialiștii nutriționiști spun despre alimentele integrale din orz că este bine să facă parte din dieta oamenilor pentru că îmbunătățesc starea de sănătate. Ovăzul are multe proteine, se digeră cu ușurință, se folosește sub formă de fulgi, griș, făină și înlocuitor de cafea.
Orzul trebuie introdus în alimentație deoarece
- Este o cereală cu valoare nutritivă mare, conține proteine, vitamine și minerale.
- Boabele germinate de orz combat constipația, obezitatea și sunt recomandate persoanelor care suferă de ulcer și diabet.
- Conține lizină care are efect antibacterian natural.
- Ajută la eliminarea toxinelor din organism.
- Are 5% celuloză cu efect benefic asupra tractului intestinal.
Beneficiile orzului verde pentru organism
Extractul de orz verde este un supliment alimentar, obținut din orzul organic, cultivat ecologic. Este un suc concentrat recomandat pentru revitalizarea organismului primăvara și toamna. Acest produs conține o enzimă – numită superoxid dismutază sau SOD – care inhibă activitatea radicalilor liberi oxidrili. Prin acest proces se previne îmbătrânirea prematură a organismului și se reduce riscul de îmbolnăvire.
Orzul verde este bogat în vitamine din grupul B, vitamina C și E. Are vitamina B1, B2, B3, B5, B6 și B12. Conține clorofilă, săruri de fier, magneziu, zinc, mangan, cupru, molibden. De asemenea are substane bioflavonoide, polipeptide și polizaharide.
Acest supliment nutritiv aduce beneficii organismului
- are proprietăți antioxidante, remineralizante și vitaminizante
- combate atacul nociv al radicalilor liberi și încetinește procesul de îmbătrânire prematură a organismului
- crește imunitatea și rezistența organismului la agenții patogeni și infecții
- revitalizează organismul și îl protejează de poluare, radiațiile solare, ultraviolete.
Cum se utilizează ovăzul?
- Are proprietăți energetice de aceea este un excelent aliment pentru organism.
- Decoctul din ovăz are efect laxativ și diuretic.
- Supa din fulgi de ovăz, apă, lapte și zahăr este recomandată celor care suferă de astenie.
- Făina de ovăz este hrănitoare.
- Tărâța de ovăz scade nivelul de colesterol din sânge și îmbunătățește activitatea intestinală.
- Cataplasmele din făină de ovăz și apă ajută în calmarea nevralgiilor intercostale.
- Fulgii de ovăz creează senzația de sațietate, te ajută să mănânci mai puțin și astfel să previi obezitatea.
Care sunt proprietățile tincturii de ovăz?
Produsul este natural, se obține prin presarea plantei proaspete, din culturile ecologice. Acest produs natural:
- contribuie la vindecarea și restabilirea vitalității organismului
- are efect benefic asupra sistemului nervos central
- combate insomnia
- este un bun remediu pentru calmarea stărilor de nervi, pentru astenia nervoasă și intelectuală
- este tonic pentru sistemul nervos prin conținutul de vitamine și minerale
- elimină stresul
- ameliorează durerile de cap.
Extractul de orz verde și tinctura de ovăz sunt produse obținute în laboratoarele Plantextrakt.