Vinoterapia este o metoda de terapie naturista practicata din antichitate pentru mentinerea frumusetii pielii si a parului. Beneficiile vinului pentru sanatate sunt binecunoscute, consumul cu moderatie al bauturii fiind recomandat si de medici. Vinul obtinut prin fermentatie natura, fara adaos de conservanti si coloranti, reprezinta o sursa valoroasa de antioxidanti pentru organism.
Vinul rosu este vedeta fiind recomandat atat in alimantatie cat si in cosmetica. Continutul sau mare de resveratrol – un compus puternic antioxidant – ajuta organismul in lupta contra radicalilor liberi, protejand celulele sanatoase de agresiunea acestora. Studiile arata ca vinul rosu este indicat si in lupta impotriva cancerului avand puternic efect anticancerigen deoarece reduce mutatiile de la nivelul ADN care produc cancerul. O bautura atat de benefica pentru organismul nostru nu poate avea decat efecte binefacatoare asupra pielii si parului.
Vinoterapia a revenit recent in atentia specialistilor care o recomanda ca o metoda eficienta si naturala de a combate celulita si efectele imbatranirii pielii. Beneficiile vinului au fost valorificate si de marii producatori de produse cosmetice care au lansat game de produse cosmetice care au la baza vinul.
De ce vinul este benefic pentru piele?
Polifenolii continuti de vin intaresc peretii vasele de sange conferind pielii un aspect neted si uniform, reducand posibilitatea aparitiei venectaziilor. Efectul antioxidant al polifenolilor este binecunoscut, fiind aliati de nadejde impotriva radicalilor liberi si mentinand aspectul tanar si luminos al pielii. Un alt beneficiu al folosirii vinului in cosmetica este acela ca antioxidantii continuti faciliteaza formarea legaturilor de colagen ale pielii. Polifenolii inhiba procesele infectioase si inflamatorii ale pielii, produsele cosmetice pe baza de struguri fiind recomandate si in tratarea tenurilor cu probleme – tenul acneic, cuperozic sau sensibil.
Vinoterapia stimuleaza secretia naturala de colagen, elastina si acid hyaluronic al pielii, toate aceste substante avand un rol esential in mentinerea fermitatii si a elasticitatii pielii. Saloanele de infrumusetare au inclus in gama lor de servicii si tratamente cosmetice, faciale sau corporale pe baza de struguri, tratamente care folosesc vin, seminte de struguri sau preparate pe baza de vin. Vinul are efectul de a elimina toxinele si apa retinuta de tesuturi, care contribuie la formarea aspectului de piele de portocala. Folosind cu regularitate creme sau lotiuni de corp pe baza de vin preintampinam formarea nodulilor inestetici de sub piele.
Vinoterapia este o metoda de tratament recomandata tuturor celor care vor sa se mentina in forma sau celor care doresc sa slabeasca. Mastile faciale sau corporale pe baza de struguri sau vin se aplica pe pielea curata care in prealabil a fost exfoliata prin gomaj. Pentru exfoliere poate fi folosit un produs de gomaj cu samburi de struguri.
Masca pe baza de struguri poate fi combinata pentru efecte maxime cu alge, argila, vitamina A sau E si minerale: iod, magneziu, selenium sau zinc. Toate aceste elemente stimuleaza eliminarea toxinelor de la nivelul pielii si drenajul limfatic. Dupa aplicarea mastii, pielea se foliaza si pacientul intra in termosauna, termocuverta sau in tunelul cu raze infrarosii pentru 50 de minute. In acest interval pielea va transpira excesiv, prin eliminarea toxinelor reducandu-se tesutul adipos. Dupa cele 50 de minute se indeparteaza folia si se aplica o crema anticelulitica pe baza de struguri.
Vinoterapia este accesibila si celor care nu doresc sa cheltuiasca sume mari pe tratamente cosmetice in centrele spa. Toamna este anotimpul potrivit sa beneficiati din plin de efectele benefice ale vinului. In fiecare dimineata aplicati pe pielea curata cu o discheta demachianta vin rosu si lasati sa actioneaze pe piele 10-15 minute pana la uscarea completa.
Clatiti pielea cu apa calduta si aplicati o crema hidratanta pe baza de struguri sau aplicati ulei din samburi de struguri presat la rece. In lipsa vinului rosu zdrobiti cateva bobite de struguri rosii si aplicati amestecul pe fata timp de 10 minute. Indepartati masca cu apa calduta si hidratati-va pielea cu o crema cu o structura lejera. Efectul acestui ritual zilnic de frumusete va fi o piele mai neteda si mai ferma, un contur al ovalului fetei mai bine definit si o luminozitate deosebita a tenului.
Vinoterapia presupune folosirea tuturor produselor derivate din struguri
Din categoria acestora fac parte: vinul, uleiul din seminte de struguri sau otetul de vin. Uleiul din seminte de struguri presat la rece este un adevarat miracol pentru organism, are un gust placut si contine un numar mare de antioxidanti. Il puteti folosi cu incredere pentru pegatirea salatelor sau a mastilor cosmetice pentru piele sau par.
Amestecati 2 lingurite de ulei din seminte de struguri cu un galbenus de ou si 2 lingurite de zeama de lamaie sau otet de vin si obtineti o masca de par regeneranta care un puternic efect hidratant si reparator. Masca se lasa pe par sa actioneze 30 minunte dupa care se spala parul asa cum obisnuiti. Otetul de vin folosit in apa de clatire confera parului suplete, stralucire si il protejeaza impotriva agresiunii factorilor poluanti.
Strugurii sunt o sursa naturala de antioxidanti si vitamine care ar trebui valorificati din plin atat in alimentatie cat si in cosmetica. In functie de bugetul pe care doriti sa il investiti in frumustete si sanatate puteti beneficia de vinoterapie acasa sau in centrele spa.