Vrei sa pierzi 3-4 kg in 7 zile? Respecta dieta pentru o saptamana folosita de japonezi

0
98

Dieta folosita de japonezi este un regim alimentar cu un continut caloric scazut, de numai 500-800 kcal pe zi si care ajuta la pierderea a 3-4 kg in doar 7 zile. Cei care nu sunt iubitori de cafea trebuie sa stie ca in cazul acestei diete se bea in fiecare zi cafea neagra. Prin urmare, persoanele care nu sunt consumatoare de cafea sau au probleme cu tensiunea arteriala ridicata, nu trebuie sa adopte o astfel de dieta, pentru mentinerea starii de sanatate.

Meniu japonez - Fructe de mare (creveti) si salata verde, coriandru si menta, Foto: dasenkakc.exblog.jp

Pentru a slabi 3-4 kg trebuie respectat intocmai meniul acestei diete, fara a inlocui nici un ingredient. Mai mult decat atat, nu se pot schimba nici preparatele sau felurile de mancare. De asemenea este interzisa sarea, dieta este strict fara sare. Nu se consuma alcool, zahar, miere de albine, prajituri, dulciuri si produse de patiserie. Pentru sete este recomandat sa se bea apa plata si nu apa carbogazoasa.

Dieta pentru 7 zile folosita de japonezi:

Luni

  • Mic dejun: o ceasca de cafea neagra fara zahar.
  • Pranz: o portie de salata verde asezonata cu putin ulei vegetal si zeama de lamaie, doua oua fierte, o rosie mare sau 200 ml suc de rosii.
  • Cina: 150 g peste fiert sau preparat la gratar si un bol de salata verde cu putin ulei vegetal si zeama de lamaie.

Marti

  • Cafea neagra, Foto: kuranism.exblog.jp
    Cafea neagra, Foto: kuranism.exblog.jp

    Mic dejun: 2 biscuiti si o ceasca de cafea neagra fara zahar.

  • Pranz: 150 g peste fiert sau preparat la gratar cu salata verde, putin ulei vegetal si zeama de lamaie.
  • Cina: 200 g carne fiarta de vita si 100 g iaurt natural cu continut redus de grasimi.

Miercuri

  • Mic dejun: o ceasca de cafea neagra fara zahar.
  • Pranz: o radacina de patrunjel sau pastarnac taiata felii si prajite in putin ulei vegetal.
  • Cina: 200 g carne fiarta de vita, doua oua fierte si un bol de salata varde cu putin ulei vegetal si zeama de lamaie; ca desert se poate servi un mar.

Joi

  • Salata de morcovi, Foto: mikagemadame1.cocolog-nifty.com
    Salata de morcovi, Foto: mikagemadame1.cocolog-nifty.com

    Mic dejun: o ceasca de cafea neagra fara zahar.

  • Pranz: patru morcovi taiati felii prajite in putin ulei vegetal si un ou crud.
  • Cina: doua mere.

Vineri

  • Mic dejun: o ceasca de cafea neagra fara zahar.
  • Pranz: 250-400 g peste fiert sau prajit la gratar si 200 ml suc de rosii.
  • Cina: 250 g peste fiert sau prajit la gratar si salata verde cu putin ulei vegetal si zeama de lamaie.
Citește și:  Efectele negative ale steroizilor

Sambata

  • Mic dejun: o ceasca de cafea neagra fara zahar.
  • Pranz: 250-400 g carne fiarta de pui fara grasimi si pielita, o salata de legume din care sa nu lipseasca morcovii cruzi.
  • Cina: doua oua fierte, o salata de legume cu morcovi si putin ulei vegetal.

Duminica

  • Mic dejun: o cana de ceai verde.
  • Pranz: 250 g carne fiarta de vita.
  • Cina: doua mere.

Cafeaua neagra are un rol important in aceasta dieta pentru slabirea in greutate. Daca este inlocuita cu ceai verde, efectul poate fi bun in sensul ca organismul va primi vitamine C si E dar si antioxianti care se gasesc in compozitia acestui ceai, insa procesul de slabire se va reduce putin. Totusi pentru cei care nu sunt supraponderali si doresc sa slabeasca mai putin si in timp, pot folosi ceaiul verde deoarece astfel isi vor mentine sanatatea, vor preveni bolile cardiovasculare si vor incetini procesul de imbatranire prematura al organismului.

Sucul de rosii, Foto: guestofaguest.com

In cadrul acestei diete se pot inlocui rosiile cu sucul de rosii iar efectul va fi acelasi. Sucul de rosii este o sursa importanta de vitamine (B1, B2, C, PP), caroten, antioxidanti (licopen), acizi organici si minerale: calciu, cupru, fier, magneziu, potasiu, sodiu, sulf, fosfor, mangan, clor, sulf si altele. Important este ca sucul sa fie preparat din rosii proaspete si nealterate, astfel el este util calitativ organismului. Sucul de rosii nu trebuie sa fie baut pe stomacul gol deoarece il poate afecta negativ. Pentru a fi mai bine asimilat de organism sucul de rosii se bea in combinatie cu putin ulei vegetal, este recomandat uleiul de masline. Doza zilnica este de minim un pahar. Nu este recomandat persoanelor care sufera de ulcer gastric, guta, pancreatita si colecistita acuta. Poate duce la formarea de calculi biliari la cei care sunt predispusi sau sufera de o astfel de boala.

In cadrul acestei diete si nu numai poate fi utilizat ca bautura racoritoare care potoleste setea. Ma mult decat atat, el ajuta la dezvoltarea seretoninei, a hormonului fericirii, de aceea creeaza o stare de bine. Sucul de rosii normalizeaza metabolismul, scade colesterolul, vindeca anemia si reduce procesul de putrefactie din intestin.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.