Vrei să scapi de sforăit? Iată soluțiile naturale pe care poți să le încerci

0
635
Vrei să scapi de sforăit Iată soluțiile naturale pe care poți să le încerci

Pentru a dormi mai bine trebuie să folosești una din soluțiile naturale ca să scapi de sforăit. Zgomotul produs de sforăit este deranjant și pentru partener, de aceea este indicat să folosești o metodă de tratament pentru căile respiratorii, împotriva sforăitului. Nimic nu este mai bun decât un somn bun.

O persoană care sforăie poate afecta starea de sănătate a partenerul ei, deoarece acesta nu se mai odihnește bine, iar treptat acest lucru deteriorează și relația dintre ei. În general congestia nazală este o cauză a sforăitului de aceea trebuie să se recurgă la un tratament pentru aceasta. De asemenea, este indicat să se renunțe la consumul de alcool în exces pentru că acesta este un factor de risc al sforăitului.

Gargara cu mentă ajută în cazurile în care sforăritul se produce din cauza răcelii sau a unei alergii. Se pune o picătură de ulei esențial de mentă într-un pahar cu apă, se amestecă, se face gargară, fără a înghiți. Uleiul de mentă este mentolat, ușor picant, pătrunzător. Are proprietăți antibacteriene, antivirale, antiseptice, tonice, răcoritoare, astringente, decongestionante, anestezice, antialergice și revigorante.

Un alt remediu contra alergiilor și sforăitului este ceaiul de urzică. Această plantă are proprietăți antihistaminice, diuretice, antiinflamatoare, detoxifiante, remineralizante, vitaminizante și de creștere a imunității.

eucalipt

Uleiul de eucalipt are efect benefic asupra sistemului respirator și poate fi un remediu împotriva sforăitului. Acest ulei ajută în tratamentul sinuzitei, gripei, bronșitei și altor afecțiuni ale căilor respiratorii. Proprietățile sunt antiseptice, decongestionante, febrifungice, mucolitice, răcoritoare și expectorante.

Citește și:  8 ceaiuri care au efect pozitiv asupra nivelului de colesterol – Remedii excelente pentru o circulație sănătoasă

Ceaiul din flori de tei și din frunze de salvie ajută în tratamentul sforăitului.

Uleiul de maghiran este realizat din flori de maghiran și are efect bun împotriva sforăitului. Are gust picant și proprietăți analgezice, spasmolitice, antiinflamatoare, expectorante, antiseptice, antibacteriene, decongestionante și calmante. Poate fi foloist sub formă de gargară (se pun 1-2 picături într-un pahar cu apă) sau inhalații cu aburi. Prin folosirea uleiului de maghiran poți scăpa de insomnie, stres, anxietate, zgomotul produs de sforăit, tensiune arterială, mialgie, nevralgie, afecțiuni ale tractului respirator.

Uleiul de cătină are acțiune antibacteriană, calmantă, decongestionantă, benefică asupra căilor respiratorii. Poate fi un bun remediu contra sforăitului, faringitei, laringitei, afecțiunilor respiratorii. Se folosește sub formă de inhalații cu aburi și poate fi o soluție pentru un somn odihnitor.

Alte plante medicinale care ajută în tratamentul sforăitului sunt mușețelul, socul, stejarul, coada-calului. Se fac inhalații cu aburi de la apa fierbinte în care s-au pus flori de mușețel, sau coajă de stejar, ori flori de soc, sau frunze de coada-calului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.