Yi Jin Jing – exerciții de flexibilitate pentru tendoane și relaxare pentru mușchi

0
218

În China sunt practicate un set de exerciții Yi Jin Jing care au efect benefic asupra corpului, ajută în vindecarea bolilor și îmbunătățesc flexibilitatea tendoanelor. Exercițiile sunt efectuate de călugării de la templul Shaolin din China cu scopul de a le menține sănătatea. Chiar numele de Yi Jin Jing indică acest lucru deoarece ,,yi” înseamnă ,,a flexibiliza”, ,,jin” se traduce prin ,,tendon”, iar ,,jing” semnifică ,,metodă”. În video poți vedea demostrații de astfel de exerciții Yi Jin Jing.

Exercițiile Yi Jin Jing sunt în număr de opt și se realizează prin mișcări grațioase, lente și armonioase. Astfel de exerciții sunt eficiente pentru menținerea corpului în formă, pentru îmbunătățirea circulației sângelui și a funcției organelor interne, pentru relaxarea mușchilor, eliberarea tensiunilor de la nivelul spatelui și coloanei vertebrale, prevenirea bolilor și restabilirea sănătății. Cu ajutorul exercițiilor se poate scăpa de constipație, indigestie, se ameliorează durerea în piept, dar și simptomele unor boli de articulații, artrită, reumatism și lumbago.

Pentru început se fac exerciții foarte simple care presupun să stai în picioare, cu tălpile depărtate la nivelul mâinilor și să miști mai mult mâinile. Inițial strângi pumnii și ții degetele mari apăsate pe coapse și inspiri, când expiri strângi pumnii mai tare. Această mișcare cu pumnii o repeți de mai multe ori dar ții cont mereu de respirație. Apoi cu palmele efectuezi o mișcare de apăsare în jos astfel încât degetele le îndrepți spre exterior și un pic le curbezi în sus. Când respiri apeși palmele în jos și flexezi un pic genunchii, apoi inspiri și menții corpul încordat și îndrepți ușor degetele în sus fără a forța prea mult. Acest exercițiu se repetă de câteva ori.

Citește și:  Descopera efectele benefice ale ceaiului de iasomie asupra organismului
Ridici brațele în sus

Inspiri și ridici brațele în sus, apropii palmele apoi le cobori în față expirând, mișcarea este lent realizată.

Apropii palmeleCobori brațele în față cu palmele apropiate

Stai în picioare, faci cu piciorul stâng un pas spre stânga, flexând genunchiul, iar piciorul drept îl ții întins. Brațul stâng se ridică în sus, iar brațul drept se ține pe lângă corp, cu degetele întinse atingând coapsa.

Stai în picioare cu picioarele astfel depărtate încât să fie cu talpile la lățimea umerilor. Expiri și te apleci în față cu brațele întinse și palmele spre interior, iar cu degetele încerci să atingi podeaua. Inspiri și te ridici ușor astfel încât să revii în poziția inițială. Exercițiul se repetă de câteva ori, ușor, fără a forța corpul.

Video – Exerciții Yi Jin Jing:

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.