Zone reflexogene pentru tratamentul arsurilor la stomac

0
902
Zone reflexogene pentru tratamentul arsurilor la stomac

Arsurile de stomac afectează un sfert din populația globului. Ele apar în țările occidentale industrializate, din cauza consumului în exces a alimentelor grase, picante și de alcool. Se manifestă ca o durere arzătoare care pornește din stomac și ajunge spre centrul pieptului și gât. Este suficient să mănânci un preparat culinar gras, greoi și să bei alcool și imediat ajungi să suferi de arsuri la stomac.

Zone reflexogene pentru tratamentul arsurilor la stomac:

Principalele zone reflexogene aupra cărora trebuie acționat sunt: a diafragmei, esofagului, pancreasului, stomacului și plămânilor.

Pentru a insista pe zona reflexă a diafragmei se ține talpa piciorului cu mâna stângă, puțin flexată înapoi, și cu degetul drept de la mâna dreaptă se masează zona unde se găsesc capetele oaselor metatarsiene. Se realizează o mișcare de la dreapta spre stânga, de-a latul labei piciorului, de câteva ori.

Zone reflexogene

Tot pe talpa piciorului se află și zona reflexă a esofagului. Se ține talpa piciorului cu mâna stângă, se flexează ușor înapoi, iar cu degetul mare de la mâna dreaptă se apasă în regiunea laterală stângă a proeminenței de sub degetul mare de la picior. Se începe masajul de deasupra liniei diafragmei spre zona dintre primele două degete de la picior. Această mișcare între oasele metatarsine se repetă de câteva ori.

Citește și:  Primul ajutor in caz de electrocutare

Zona reflexogenă a pancreasului se găsește doar la piciorul drept. Se apasă cu degetul mare de la mâna stângă sub linia diafragmei și în dreptul degetului al treilea de la picior, realizănd mișcări circulare timp de câteva secunde. Cu mâna dreaptă se susține talpa piciorului.

Zona reflexă a stomacului se află sub proeminența tălpii piciorului. Pentru a se masa această zonă cu degetul de la mâna dreaptă se susține talpa cu mâna stângă. Se apasă asupra acestei zone realizănd arcuri de cerc și se repetă mișcarea de câteva ori.

Pentru a masa zona reflexogenă a plămânilor trebuie susținută talpa piciorului cu mâna dreaptă și flexată puțin înapoi pentru a se crea o ușoară tensiune în piele. Cu degetul mare de la mâna stângă se apasă asupra zonei cuprinsă între linia diafragmei și baza degetelor de la picior. Mișcările se realizează paralel, de jos în sus, de-a lungul oaselor metatarsiene. Masajul se repetă de câteva ori pentru toate oasele metatarsiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.