Doza de miscare, exercitii facute acasa

0
225
Doza de miscare, exercitii facute acasa

Genuflexiunile, abdomenele, flotarile sunt doar unele dintre acele exercitii facute acasa pentru a asigura cele 30 de minute de miscare recomandate sa fie facute pe zi. Sunt doar unele dintre posibilitatile pe care o persoana interesata de sanatate le are la dispozitie. Asadar acest articol va face o scurta trecere in revista a unor tipuri de exercitii ce pot fi realizate cu succes in intimitatea casei. Nu in ultimul rand, vor fi aduse in discutii avantaje si dezavantaje atunci cand cineva alege aceasta varianta.

Miscarea este recomandata deoarece una dintre cauzele obezitatii, o boala ce este considerata a fi de altfel boala secolului in care traim, este sedentarismul. Alaturi de aceasta, unele excese alimentare pot sa ne faca sa ne trasformam, din persoane cu o greutate normala in unele supraponderale, intr-un timp extrem de scurt. Sunt in acest caz preferate exercitii facute acasa pentru a contra excesele pe care le facem uneori.

Care ar fi avantajele unui astfel de gen de miscare?

In primul rand este economic, scutindu-ne de plata unui abonament lunar si a unui antrenor personal ce pot face mari pagube pentru un buget mediu. Diverse tipuri de exercitii, asta daca o persoana este plictista de cele clasice, pot fi gasite fie pe internet, unde se pot urmari diverse filmulete, astfel incat trebuie sa repeti doar miscarile.

Multe dintre canalele de televiziune din Romania incearca sa ajute populatia sa constientizeze importanta exercitiului fizic si realizeaza diverse emisiuni pe aceasta tema. In al treilea rand o serie de exercitii facute acasa te fac sa nu fii conditionat de programul unei sali de fitness. De asemenea, intimitatea ofera unor persoane ceea ce au nevoie, fiindu-le prea rusine sa merga si sa faca exercitii intr-o sala unde celelalte persoane privesc si analizeaza modul in care lucreaza. Acest comportament poate inhiba si face persoana sa renunte la a mai face miscare.

Daca acestea sunt unele dintre avantaje, am putea discuta si de existenta unor dezavantaje atunci cand vine vorba de exercitii facute acasa. In primul rand, este dificil de facut acasa exercitii de fitness ce necesita anumite aparate. Acasa se pot utiliza doar bicicletele, a carei achizitionare poate fi costisitoare, sau gantere.

exercitii facute acasa

De cele mai multe ori acasa se face miscare pentru intretinere, tonifiere, in cazurile in care vrem sa pierdem mai mult in greutate avem nevoie de exercitii mai intense, cu un program ce trebuie facut de un antrenor de fitness. Asadar in acest caz sunt inevitabile vizitele la salile specializate. In plus, socializarea atunci cand mergem la sala poate ridica moralul, aici pot fi intalnite persoane ca au aceleasi probleme, se afla noi pareri, se pot face chiar prieteni.

Citește și:  Cum ajută magneziul sistemul osos, muscular și activitatea fizică?

Chiar si atunci cand se prefera exercitii facute acasa sunt o serie de reguli de care este indicat sa se tina cont exact ca si atunci cand mergem la sala. Spre exemplu, nu este indicat sa facem miscare imediat dupa ce am avut o masa copioasa, pentru ca acest lucru ne va face ca toate caloriile si sentimentul de vinovatie sa dispara. Apoi este recomandat sa se consume lichide, mai ales daca se transpira destul de mult, pentru a inlocui apa pierduta din organism. Locul unde se lucreaza trebuie sa fie aerisit, nu este recomandat ca programul propus sa aiba o durata mai mica de 20 de minute. De altfel, o buna intrebare este si de ce timpul minim recomandat este de 30 de minute. Raspunsul este ca abia dupa 20 de minute de miscare organismul nostru incepe sa arda caloriile.

In seria de exercitii facute acasa se pot incadra cele pentru abdomen, atat de cautate de doamnele si domnisoarele ce viseaza unul plat. Acesta poate fi obtinut facand abdomene tinand licioarele ridicate la un unghi de 30 de grade si realizand ridicari de trunchi in mod repetat. Sunt recomandate serii de cate 20-25 de repetari, in cel putin doua serii. Apoi pe burta, pe un covor, cu bratele intinse, se fac ridicari simultane ale acestora si ale picioarelor (la un centimentru deasupra podelei), in timp ce abdomenul se pastreaza incordat. Pentru picioare si fese se poate face urmatorul exercitiu.

Asezat pe spate, cu talpile pe podea si cu genunchii ridicati. Se va ridica de la podea trunchiul, fara miscari bruste, tinand muschii fesieri incordati, la fel precum cei ai gambelor si pulpelor. Se recomanda cat ma multe repetari, in jur de 30-35 in doua serii. Acest exercitiu poate fi alternat cu genuflexiuni, pentru muschii coapselor si cu ridicati pe varfuri pentru muschii gambelor. Numarul repetarilor trebuie sa fie si in acest caz peste 20, in mai multe serii.

Pentru muschii fesieri un alt exercitiu poate fi urmatorul: stand in genunchi sprijinit pe antebrat si in coate, se ridica in spate un picior, incordand muschii fesei. Se repeta miscarea schimband-se piciorul, realizandu-se un numar de 25 de repetari pentru fiecare picior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.