Terapia craniosacrala – cel mai bun remediu pentru durerile de cap

0
244
Terapia craniosacrala - cel mai bun remediu pentru durerile de cap

Terapia craniosacrala este unul dintre remediile cele mai eficiente pentru durerile de cap. Ajuta la restabilirea mobilitatii naturale a osului sacru, a articulatiilor coloanei vertebrale, dar si a structurii osoase a craniului. Dupa cum bine se stie orice traumatism cranian mai mare sau mai mic ne afecteaza viata si poate duce la o schimbare mica la nivelul craniului si astfel se poate ajunge la perturbarea ritmului normal al miscarilor.

Terapia craniosacrala este recomandata in primul rand persoanelor care au suferit un traumatism cranian. In anumite cazuri chiar de la inceput, din prima sesiune de tratament, se pot obtine rezultate uimitoare. Este suficient sa ai incredere in medicii specialisti si sa urmezi aceasta terapie – care intr-o anumita masura poate fi comparabila cu un masaj usor.

Fiecare sesiune de terapie dureaza 30 de minute sau cel mult o ora si este foarte placuta si relaxanta. Dupa acest timp pacientul are o stare extraordinara care aproape ca nu poate fi descrisa in cuvinte, simte ca ar fi ,,renascut” – ceea ce arata clar un prim semn de redresare a starii lui de sanatate.

In anumite cazuri pacientul simte spre sfarsitul sesiunii o stare de somnolenta sau chiar adoarme, ceea ce este foarte bine. Dupa cum spun medicii specialisti, o singura sesiune de terapie nu este suficienta pentru a scapa de boala, insa treptat fiecare pacient va observa tot mai multe schimbari in bine pe parcursul mai multor sesiuni.

Terapia craniosacrala este de fapt o arta a medicului de a-si misca degetele, capacitatea sa de a asculta cu atentie pacientul, de a observa gesturile acestuia, de a contribui prin masaj la relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive ale pacientului, la recastigarea mobilitatii fiziologice normale, la restabilirea sistemului craniosacral.

Terapia craniosacrala

La ce ajuta terapia craniosacrala?

  • In ameliorarea durerilor cronice, postoperatorii, durerilor de cap, durerilor de gat, migrenelor si altele.
  • Trateaza anumite probleme neuromusculare si neurologice.
  • Este eficienta in problemele de auz ORL, de vedere, astm.
  • Ajuta in cazuri de vorbire intarziata la copii, in probleme de crestere.
  • Vindeca tulburarile de somn si constipatia.
  • Vindeca oboseala cronica, febra, scolioza.
  • Are efecte bune in probleme ce tin de tesutul conjunctiv.
  • Ajuta in tratamentul disfunctiilor cerebrale minime.
  • Este recomandata in hipertensiune arteriala, encefalopatie, sindrom epileptic.
  • Este un bun remediu in vindecarea fracturilor.
  • Un bun efect are in echilibrarea nivelului hormonal si in normalizarea sistemului endocrin la gravide.
  • Ajuta memoria, imbunatateste capacitatea de invatare la copii.
  • Vindeca corpul de anxietate, de probleme emotionale, reduce stresul si depresia.
Citește și:  Măsuri de prim ajutor în caz de plagă toracică penetrantă

Aceasta terapie nu este indicata in cazuri de tromboza acuta, cancer, procese infectioase in organism si anevrisme.

Terapia craniosacrala este utila nu doar persoanelor bolnave, ci si celor sanatoase, este recomandata ca metoda de prevenire si de crestere a rezistentei organismului la anumite boli, ajuta la normalizarea sistemului nervos, imbunatateste starea psihica si emotionala si mentine corpul intr-o forma mai buna, sanatoasa.

Aceasta terapie nu are legatura cu biorezonanta, bioenergia, aura sau campul electromagnetic. Ea tine de osteopatie si este de natura fiziologica. A fost descoperita de doctorul A. Taylor Still in anul 1874. Acesta considera ca esenta sanatatii este fluxul liber al tuturor lichidelor care trec prin tesuturi, adica al sangelui, lichidelor dintre celule si al limfei. Mai tarziu aceasta terapie a fost dezvoltata de un discipol al acestuia, de doctorul Sutherland in perioada 1930-1940.

Acesta a demonstrat ca lichidul cerebrospinal are puls ritmic. Acesta poate fi simtit, palpat in os si tesut, el functioneaza armonic si astfel un specialist poate descoperi anumite blocaje, restrictii in sistemul craniosacral al articulatiilor si fascii. Blocajele sunt determinate de anumite boli, traumatisme, lovituri, operatii, accidente, dar si de stres, probleme emotionale, psihosomatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.