Stiati ca bolile de piele se agraveaza in timpul iernii?

0
211
Stiati ca bolile de piele se agraveaza in timpul iernii

Iarna, frigul devine principalul inamic al pielii, el perturba echilibrul sau natural. Este suficient ca temperatura exterioara sa scada sub zero grade si pielea sa sufere de frig. Specialistii in sanatate sunt de parere ca pielea este mai mult afectata negativ de frigul iernii decat de caldura din timpul verii. Acest lucru se explica prin faptul ca ea este expusa in acest anotimp la mari diferente de temperatura, pe de o parte la aerul uscat, cald din interior si pe de alta parte la aerul rece din afara locuintei.

In cazul pielii cu acnee sau alte afectiuni cutanate, diferenta de temperatura este ca un stres care duce la exacerbarea simptomelor. Medicii specialisti sunt de parere ca la frig agentii patogeni patrund in micile interstitii ale pielii si agraveaza o acnee care deja este instalata. Iarna apare si dezavantajul ca pielea este expusa mai putin la soare, spre deosebire de lunile de vara cand lumina naturala a soarelui (nu foarte puternica) are o influenta benefica asupra pielii si ajuta la vindecarea acneei.

Stresul, oboseala si fumatul sunt alti factori care afecteaza in mod negativ pielea si agraveaza acneea. Cat priveste dieta si influenta ei asupra acneei, aici parerile sunt impartite, inca nu s-a clarificat daca acneea este provocata de anumite alimente. Cert este ca ar trebui sa se renunte la ciocolata, ardei iute, in general la produse grase si dulci.

Citește și:  Măsuri de prim ajutor în caz de așchii - Cum se poate scoate așchia din piele și cum se tratează rana?

Pentru cei care sufera de acnee medicii recomanda cateva metode conventionale de ameliorare a simptomelor, respectiv pentru reducerea productiei de sebum si inlaturarea retentiei acestei secretii. Majoritatea tratamentelor urmaresc si combaterea microbilor de la nivel local in scopul vindecarii.

Important este ca medicul specialist sa determine cauza care a dus la aparitia acneei (aceasta poate fi o hipersecretie de sebum, o receptivitate crescuta de hormoni androgeni la glandele sebacee, o hipersecretie de hormoni androgeni la glandele endocrine sau o infectie microbiana).

In timpul iernii, se poate alege metoda de terapie laser de joasa energie, care este nedureroasa si nu da efecte secundare. Se aplica local, nu afecteaza corpul prin radiatii ionizante si nu duce la scaderea globulelor rosii si albe, deci nu este nici un pericol de imbolnavire de cancer.

Prin terapia laser se intensifica procesul de cicatrizare a leziunilor acneice, se creste imunitatea, se amelioreaza alergiile si inflamatiile de pe piele si se stimuleaza regenerarea tesuturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.