2 solutii eficiente pentru tratamentul tusei

0
1400
Tuse, Foto: fizzackz.tumblr.com

Remediile populare pentru tratamentul tusei includ de obicei laptele cald si mierea de albine, ceaiurile din plante medicinale, ridichea neagra si mierea, ceaiul de lamaie si altele. Pentru tratamentul tusei este important sa intelegem de ce gen este aceasta (daca este umeda sau uscata) si apoi sa alegem preparatul naturist corespunzator combaterii simptomelor.

Tuse, Foto: fizzackz.tumblr.com

In articol prezentam solutii eficiente pentru tratamentul tusei si anume:

  • Siropul de patlagina pentru tusea uscata
  • Siropul de ciubotica-cucului pentru tusea umeda

In general tusea este un act reflex natural care este cauzat de iritarea mucoaselor tractului respirator. Prin tuse organismul a gasit un mijloc de a se proteja si de a incerca sa elibereze caile respiratorii de mucus, secretii, corpuri straine si astfel respiratia sa se faca normal. Factorii care duc la aparitia tusei pot fi: boli digestive, reactii alergice, infectii virale, boli cardiovasculare, raceli, medicamentele si altele.

Tusea poate fi umeda sau uscata.

Cea umeda este cu expectoratie si declansarea unor simptome de durere in piept, respiratie suieratoare, greutate in zona cailor respiratorii. O astfel de tuse umeda apare adesea din cauza bronsitei sau pneumoniei. Tusea uscata nu este cu eliminare de sputa, este insotita de senzatie de durere in gat, pierderea vocii, dureri in zona sternului, dificultati de respiratie. Poate fi cauzata de: raceala, bronsita cronica, laringotraheita, fibroza chistica, tumora, corp strain in zona traheei, astm bronsic.

Daca tusea apare datorita unor boli infectioase, ingerarii unui corp strain sau inhalarii unor substante toxice, poate tine mai mult de 3 saptamani. In cazul in care este cauzata de o afectiune a bronhiilor sau plamanilor, cu acumulare de mucus in gat si in nas, de inflamatii, tulburari psihice, administrarea unor medicamente si altele, poate tine mai putin de 3 saptamani.

Alegerea unui sirop pentru tratamentul tusei:

Herbion sirop de patlagina

Citește și:  Alege un ruj de calitate pentru un zambet stralucitor
Herbion sirop de patlagina
Herbion sirop de patlagina

Produsul contine extract apos din frunze de patlagina si flori de nalba. Este recomandat in tratamentul tusei uscate deoarece are in compozitie mucilagi si vitamina C care protejeaza mucoasele cailor respiratorii de iritatii si inflamatii si au efect emolient si de eliminare a secretiilor bronsice. Aucubina din frunzele de patlagina este un bun remediu pentru combaterea bacteriilor si reducerea inflamatiilor de la nivelul cailor respratorii. De asemenea florile de nalba contin mucilagi, glicozid anticianic malvina si tanin ceea ce faciliteaza eliminarea secretiilor mucoasei tractului respirator superior prin efectul emolient excelent ce face ca tusea sa nu mai fie uscata. Vitamina C ajuta la regenerarea celulelor si cresterea imunitatii organismului.

Herbion sirop de ciubotica-cucului

Herbion sirop de ciubotica-cucului
Herbion sirop de ciubotica-cucului

Acest sirop este obtinut din extract de radacina de ciubotica-cucului, din partile aeriene de cimbru si levomentol. Ajuta la lichefierea si eliminarea cu usurinta a mucusului bronsic. Acest lucru se datoreaza elementelor active ale acestor plante, dar mai ales substantelor saponine care se gasesc in radacina de ciubotica-cucului. Cimbrul are si el proprietati expectorante dar si bronholitice, el contine ulei eteric si ajuta de asemenea la eliminarea secretiilor vascoase din tractul respirator si plamani. Mai mult decat atat, cimbrul are si proprietati antiseptice deoarece contine tinol in uleiul eteric. Pentru calmarea durerilor de gat si a altor simptome care dau batai de cap in cazuri de sinuzita si bronsita s-a introdus in compozitia acestui sirop levomentol – cu actiune analgezica si antiseptica.

Aceste siropuri sunt recomandate si pentru adulti si pentru copii. La copii pot fi folosite doar daca au varsta mai mare de 2 ani. Desigur administrarea acestor siropuri si a oricarui medicament in general este bine sa se faca dupa ce s-a consultat un medic specialist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.