Melatonina, un antioxidant care facilitează somnul

0
157
Melatonina, un antioxidant care facilitează somnul

Te-ai întrebat vreodată dacă există vreun leac foarte eficient pentru insomnie? Melatonina este cu siguranță un antioxidant ideal pentru a trata această afecțiune, pentru a dormi mai bine noaptea sau pentru a-ți regla somnul. Acest hormon este produs de glanda pineală sau epifiză, care este legată de epitalamus (ce este o parte din creier sau encefal).

Glanda pineală secretă melatonină în cantitate mai mare la întuneric și foarte mică la lumină (când ochii văd lumina). Melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanți care au fost descoperiți de către cercetători și chiar depășește în eficientă vitamina E, vitamina C și betacarotenul.

Melatonina are un rol foarte important în inducerea și creșterea eficienței somnului. Acest rol il are împreună cu o altă substanță numită serotonină. Cercetătorii au ajuns la concluzia că secreția de melatonină în organism este diminuată de aspirină. Persoanele care iau frecvent aspirină, au un nivel scăzut de melatonină în organism, deoarece aceasta este redusă prin acest medicament.

Melatonina este utilă în tratamentul unor boli grave și anume a unor tipuri de cancere deoarece are acțiune antioxidantă și antiinflamatoare. Ea crește imunitatea organismului, ajută în cazuri de cancer de sân, cancer de prostată, cancer cerebral, cancer pulmonar, melanom. Are rol în producerea unor hormoni în organism, a estrogenului și testosteronului. Stimulează sistemul imunitar, încetinește dezvoltarea tumorilor maligne, previne multe forme de cancere, din care face parte și cancerul sistemului reproducător.

Citește și:  Sucul de struguri ajută în prevenirea cheagurilor de sânge

melatonina

Melatonina te ajută să dormi mai bine, îți reduce numărul de treziri pe noapte și deci îți îmbunătățește calitatea somnului. Pentru aceasta medicii recomandă suplimentele de melatonină deoarece sunt foarte eficiente persoanelor care au probleme cu somnul ori suferă de insomnie. Mai mult decât atât, aceste suplimente nu dau efecte secundare, ceea ce este important pentru sănătatea omului. Ele se folosesc pentru adulții ce nu dorm bine noaptea dar și pentru copiii care suferă de boli grave precum sunt epilepsia, sindromul Down sau autismul.

Specialiștii în domeniul sănătății recomandă o doză mică de melatonină pentru cei care au tulburări de somn. Acesta este de 1 mg pentru 9 kg din greutatea corpului. Melatonina se ia cu o oră înainte de culcare, iar tratamentul se face o perioadă de 2-3 luni.

Melatonina previne: boala Alzheimer, atacul cerebral, ateroscleroza, cancerul, pierderea memoriei, stimulează sistemul imunitar, ameliorează simptomele produse de sindromul PMS, scade tensiunea arterială, induce somnul, crește eficiența acestuia și o menține.

Femeile însărcinate sau care alăptează nu trebuie să ia deloc suplimente de melatonină, deoarece dacă dozele sunt prea mari au efect asemănător anticoncepționalelor.

Suplimentele de melatonină te ajută să dormi liniștit 7 ore pe noapte, atât cât este suficient pentru ca dimineața să fii odihnit și plin de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.