Deserturile bogate în zahăr rafinat ne afectează sănătatea organismului. Dacă există persoane care au și anumite probleme de sănătate, ca de exemplu cei cu hipertrigliceridemie (sau conținut ridicat de grăsimi), acestea sunt și mai afectate din cauza consumului de zahăr. Această dereglare a sintezei lipoproteinelor sau degradării acestora poate fi indusă de stres sau apare în afecțiuni precum sunt: diabetul zaharat, sindrom nefrotic, hepatită acută, insuficiență renală și altele.
Zahărul slăbește sistemul imunitar al organismului mai ales la persoanele care suferă deja de anumite boli și afecțiuni (ex. diabetul zaharat). Deși ai o alimentație bogată în minerale și vitamine, prin consumul de zahăr scade absorbția acestor substanțe în organism – a vitaminei B, a calciului și magneziului, dar și a altor substanțe nutritive.
Zahărul favorizează apariția cariilor și astfel duce la distrugerea dinților.
Zahărul are multe calorii și nu conține minerale, fibre și vitamine, în concluzie este lipsit de substanțe nutritive necesare sănătății organismului. În plus contribuie la creșterea în greutate.
Unul din factorii care contribuie la apariția depresiei este consumului de zahăr. Acesta afectează metabolismul bazal, în sensul că ne face să consumăm tot mai multe alimente grase și dulci prin senzația de energizare pe care o oferă o perioadă scurtă de timp și astfel metabolismul lucrează tot mai încet, iar riscul de obezitate crește. Alimentele dulci consumate nu sunt digerate imediat și transformate în combustibil, iar acest lucru dă posibilitatea organismului de a acumula și de a crește în greutate. Alimentele preambalate conțin o mare cantitate de zahăr și grăsimi, acest lucru le face să fie și atât de bune la gust.
Având în vedere toate aceste dezavantaje ale zahărului pentru sănătate, trebuie să reducem la minim consumul de alimente dulci, produse de patiserie, cornuri, gogoși, prăjituri sau care au un conținut ridicat de zahăr.
Video – Zahărul ne afectează mult sănătatea:
sunt contienta despre pericolul pe care zaharul il reprezinta …si nush daca ar ajuta cu cv publicitatea negativa …in experienta mea …negativa sau pozitiva…publicitatea este publicitatea..ca urmare atentia cade asupra produsului..si depinde de intelegerea personala a fiecarui individ a acesteia…s-ar putea deci sa dauneze mai mult decat sa ajute.
in schimb vreau sa -mi dau cu parerea despre videoclipul tocmai prezentat..in timp ce mesajul comunicat era ca zaharul ucide…fundalul sonor era unul prea invitant…iar imaginile foarte provocatore…sa fiu sincera…mi s-a facut pofta de ceva dulce…deci nu mi se pare anti-sugar…mai degraba pro.