De ce se adaugă ceară pe legume și fructe? Cum se îndepărtează ceara și rezidurile toxice de pe alimente?

0
825
De ce se adaugă ceară pe legume și fructe? Cum se îndepărtează ceara și rezidurile toxice de pe alimente

Știați că legumele și fructele sunt acoperite de ceară după recoltare? Tratamentul se face pentru a menține aspectul proaspăt al fructelor și legumelor, dar și pentru a păstra apa în interiorul acestora. Acest lucru ar trebui cunoscut de consumatori, ei trebuie informați despre faptul că s-a folosit tratamentul cu ceară și pesticide pentru păstrarea acestor produse.

Există șase tipuri de ceară folosite frecvent pe produsele alimentare care au compuși ca patafină, șelac, rășini sintetice, ulei de palmier. Astfel de produse au rolul de a stopa alterarea produselor o perioadă de timp mai mare de la recoltarea lor. Astfel, acestea sunt transportate și pot ajunge mai târziu pe rafturile supermarket-urilor, în caz contrar s-ar deteriora imediat.

Cei care cumpără mere, pere, lamâi, avocado, grapefruit, castraveți, gogoșari, portocale, ananas, piersici, roșii, dovlecei, pepeni verzi și galbeni, păstârnac, morcovi, vinete și alte fructe și legume din supermarket, trebuie să știe că sunt acoperite cu ceară pentru a avea un aspect proaspăt mai mult timp.

Ceara nu este periculoasă pentru om dacă nu se adaugă în ea substanțe fungicide și pesticide toxice pentru organism. Prin spălare cu apă ceara poate fi îndepărtată însă în ceea ce privește pesticidele, acestea intră în alimente. Indicat este să se aleagă produse organice, cumpărate din piață.

Acestea trebuie să fie lipsite de reziduri toxice, de pesticide și fungicide care se spune că se aplică pentru protecția plantelor. De asemenea mare atenție de unde cumpărați astfel de produse, multe din ele sunt poluate cu gazele de eșapament.

Nu alegeți fructele și legumele din aprozarele stradale sau alte locuri asemănătoare. Nu consumați fructe nespălate niciodată pentru că riscul de îmbolnăvire este mare, de infecție cu bacterii periculoase, de dezvoltare a unor boli gastrointestinale.

Acestea pot fi acoperite cu tot felul de ciuperci, bacterii, otrăvuri agricole care trebuie întâi pe cât posibil îndepărtate prin spălare. Cel mai bine este să curățați coaja fructelor pentru a fi mai siguri că nu îngerați și astfel de reziduri toxice.

Citește și:  Un pachet de țigări pe zi duce la pierderea a doi dinți la fiecare 10 ani

spalatul fructelor

Mare atenție cu produsele sensibile, cu fructele de tipul căpșunelor, zmeurei, afinelor, dacă le țineți prea mult în apă își pot pierde o parte din proprietăți, din minerale și vitamine, din aroma lor dulce și plăcută de fructe proaspăte.

Această metodă de a ține fructele prea mult timp în apă nu duce la eliminarea totală a rezidurilor toxice ci doar la o îndepărtare parțială a lor. Cel mai bine este să fie spălate prin pulverizare cu apă sau sub jet ușor de apă, puse într-o strecurătoare.

Legumele și fructele trebuie curățate și spălate chiar înainte de utilizare. Fructele se spală în apă în care s-a adăugat puțin oțet alb și bicarbonat de sodiu. De asemenea un amestec de apă cu suc de lămâie și oțet alb ajută la spălarea corectă a fructelor și legumelor. Verdețurile și salatele se spală în multă apă, în care s-a pus puțin bicarbonat de sodiu. Legumele se spală mai ales cu apă amestecată cu puțin oțet alb.

Fiecare om care ține la sănătatea lui trebuie să fie responsabil în ceea ce privește corecta spălare a legumelor și fructelor. Rezidurile toxice și ceara nu se elimină complet doar cu apă simplă.

De aceea nu ezitați să folosiți puțin oțet, bicarbonat de sodiu, sare. Pentru a vă convinge de pericolul de îmbolnăvire amintim doar câteva dintre bacteriile dăunătoare sănătății și anume Salmonella enteritidis, Escherichia coli și altele.

Aceste bacterii dau simptome de crampe abdominale, diaree, duc la dezvoltarea unor boli gastrointestinale. Există produse pentru spălarea fructelor și legumelor, care se amestecă cu apă și care prin clătire îndepărtează substanțele nedorite, pesticidele, erbicidele, murdăria, fungicidele, insecticidele, substanțele uleioase și ceara.

Acestea trebuie să aibă o formulă specială de îndepărtare a ciupercilor, bacteriilor, ouălor și larvelor de insecte, păduchilor și paraziților de pe plante. De asemenea gustul legumelor și fructelor este păstrat, chiar și după eliminarea rezidurilor toxice de pe suprafața acestora. Poate fi folosit un detergent spray pentru spălarea fructelor și legumelor, soluții eco sau bio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.