Mănâncă cu moderație pentru a-ți întreține sănătatea organismului

0
276
Mănâncă cu moderație pentru a-ți întreține sănătatea organismului

Știați că este mult mai sănătos să se mănânce cu moderație? Oamenii care mănâncă puțin previn procesul de îmbătrânire prematură a organismului. O dietă săracă în calorii este benefică creierului. Nutriționiștii spun că trebuie să mâncăm cu moderație, pentru a ne întreține sănătatea organismului. Stomacul trebuie să fie plin doar 75-80%, pentru a rămâne loc gol pentru digestie.

Mulți oameni sunt lacomi și mănâncă pănă nu mai pot, ceea ce duce la extinderea stomacului. Aceasta înseamnă să fii plin 100% sau că te supraalimentezi. Din nefericire acest lucru poate satisface pofta însă îngreunează foarte mult digestia. În plus supaalimentarea stimulează dezvoltarea candidei, o afecțiune care afectează starea de bine a organismului.

Pentru a fi sănătos trebuie ca digestia să se efectueze normal. În momentul în care se mănâncă foarte mult și digestia nu se produce imediat, alimentele au timp pentru a fermenta. Iar fermentația dăunează organismului deoarece candida se hrănește tocmai cu zahărul care rezultă prin acest proces și astfel are loc dezvoltarea acestei bacterii în exces în organism.

Oamenii care mănâncă puțin aleg cu mai mare atenție alimentele și astfel ajung să mănânce mai sănătos. Cei care mănâncă mult au tendința să aibă o alimentație nesănătoasă. Nutriționiștii consideră că un număr mare de calorii nu are efect pozitiv asupra organismului. Astfel se poate ajunge foarte ușor la obezitate și la îmbolnăvirea organismului.

Citește și:  Care este rolul in organism al aminoacidului numit triptofan?

Mănâncă cu moderație

Cei care au o dietă sănătoasă și echilibrată pot avea o memorie bună și un risc redus de a dezvolta demența și boala Alzheimer. Persoanele care mănâncă cu moderație își mențin greutatea normală a organismului, previn obezitatea și bolile provocate de acest factor de risc.

În general dieta trebuie să conțină legume, fructe, proteine din carne de pasăre sau pește, semințe sau cereale, alimente care au amidon. Legumele și fructele trebuie să reprezinte 80% din dietă, iar restul de 20% să fie proteine, cereale, legume cu amidon. Trebuie să se mențină echilibrul acido-bazic, să se țină cont că una din cele mai periculoase afecțiuni candidoza este acidă și deci pentru stoparea dezvoltării ei este necesar un mediu alcalin.

Nutriționiștii recomandă de exemplu ca prima masă a zilei – micul dejun – să fie alcalin deoarece în timpul somnului, noaptea, organismul devine mai contractat și mai acid pentru că se deshidratează.

Dieta trebuie să conțină sucuri naturale verzi, cereale integrale, fructe și legume bogate în minerale și vitamine. Este bine să se țină cont de sezon, să se aleagă fructe și legume proaspete deoarece sunt bogate în substanțe nutritive. Astfel de alimente proaspete au ingrediente naturale bogate, excelente pentru sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.