6 uleiuri esențiale care sunt necesare pentru orice femeie

0
610
6 uleiuri esențiale care sunt necesare pentru orice femeie

Uleiul esențial de flori de tei

Are efect calmant, tonic și sedativ. Femeile știu despre proprietățile digestive și relaxante ale ceaiului de tei, dar mai puțin despre uleiul esențial din aceste flori care prin aroma sa amintește puțin de miere. Este recomandat pentru tratamentul oboselii, hiperactivității mentale și a stărilor nervoase. Se utilizează în cantitate mică, se pun 2 picături în apa caldă de baie sau se combină cu ulei de levănțică și se folosește pentru masajul corpului. Are efect relaxant, calmează durerile de cap și combate stresul.

Uleiul esențial de iarbă de lămâie

Are efect benefic asupra pielii, tonifică țesuturile conjunctive, este util în masaj, ajută la vindecarea întinderilor musculare și la îmbunătățirea aspectului pielii obosite sau ofilite. Această plantă are proprietăți dezodorizante, antiseptice, stimulante, răcoritoare și energizante. Se adaugă 2-3 picături în apa caldă de baie sau se folosește diluat în amestec cu alte uleiuri vegetale pentru masaj.

Uleiul esențial de mentă

Este revigorant pentru piele, înlătură oboseala și senzația de picioare grele. Se folosește pentru masajul abdomenului, în sensul orar, ajută la ameliorarea tulburărilor digestive. Se adaugă în apa caldă de baie, în cantitate mică, doar 2-3 picături.

Dacă se fac băi de aburi cu apă în care s-au adăugat câteva picături de ulei esențial de mentă se îmbunătățește aspectul tenului, se curăță pielea feței, se ameliorează acneea și alte probleme cutanate. Menta are efect bun și din punct de vedere psihologic deoarece crește intuiția, puterea de concentrare, atenția și claritatea mentală.

Uleiul esențial de levănțică

ulei de lavanda

Este folosit pentru echilibrarea stărilor emoționale. Levănțica este relaxantă, calmantă, reconfortantă, antidepresivă, antiseptică, sedativă, decongestionantă. Uleiul esențial de levănțică se utilizează în inhalații cu aburi fiindcă ameliorează simptomele provocate de gripă și răceală, dar și în apa caldă de baie deoarece calmează, relaxează și combate insomnia.

Citește și:  Cartoful - origine, valoare nutritiva si terapeutica

Uleiul de levănțică este bun pentru tenul gras pentru că are proprietăți dezinfectante și antiinflamatorii, se pot adăuga 2 picături în crema de față. Femeile pot folosi uleiul esențial de levănțică și pentru păr deoarece reglează secreția de sebum, combate mătreața și oprește căderea părului. Se adaugă 2-3 picături de ulei esențial în șampon sau se amestecă în masca pentru îngrijirea părului.

Uleiul esențial de morcov

Este benefic pentru piele prin conținutul de carotenoide. Are proprietăți antioxidante, menține sănătatea pielii după expunerea la soare, prin aroma sa stimulează activitatea mentală, combate stresul, are efect bun supra sistemului nervos. Se folosește în combinație cu un ulei vegetal (de argan, măsline sau migdale) pentru a fi diluat.

Uleiul esențial de ylang-ylang

Este deosebit prin aroma și proprietățile sale. Se adaugă în produsele cosmetice dar și în preparate medicale. Are proprietăți tonice, antibacteriene, antidepresive, antiseptice, antiinflamatoare, antihipertensive, sedative, afrodiziace și revigorante.

Se folosește de către femei pentru că oferă o senzație de pace, energizează, le crește senzualitatea, încrederea și feminitatea, le normalizează somnul, le creează o stare de intuiție, bucurie, seninătate, liniște și creativitate. Se folosește în cantitate foarte mică deoarece în caz contrar poate cauza dureri de cap. În aromaterapie acest ulei este utilizat pentru tratamentul anxietății, fricii, hipertensiunii arteriale, stărilor de nervi, senzațiilor de teamă și furie, stresului emoțional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.