4 stiluri de antrenament pentru arderea grăsimilor și tonifierea mușchilor

0
2

Experții în domeniul sănătății recomandă oamenilor să facă mai multă mișcare pentru a avea un risc mai mic de a dezvolta anumite afecțiuni și boli cronice. Ei spun că antrenamentele fizice pot ajuta la arderea grăsimilor, tonifierea musculaturii și creșterea longevității. În mod normal, sunt suficiente 30 de minute de exerciții fizice pe zi, pentru a rămâne sănătoși. De asemenea, ei recomandă 150 de minute de exerciții fizice moderate pe săptămână, sau 70-80 de minute de exerciții dacă acestea sunt intense, pentru o sănătate mai bună.

Dacă îți dorești să arzi grăsimile mai rapid pentru o siluetă mai fină, atunci poți alege 4 stiluri de antrenament care ajută la slăbit și la construirea mușchilor slabi.

4 stiluri de antrenament pentru mușchi mai puternici

Nu este necesar să petreci ore întregi la sală pentru a-ți atinge scopul dorit. Important este să te asiguri că alegi un antrenament potrivit și că efortul depus pentru fitness este adecvat corpului tău.

1. Pilates

Exercițiile pilates se concentrează pe flexibilitate și conexiune minte-corp. La pilates există și câteva poziții statice care nu au legătură cu antrenamentul aerobic, care includ exerciții simple și eficiente pentru a întări anumiți mușchi ai corpului.

Aceste exerciții sunt foarte bune pentru scăderea în greutate. Ele oferă și alte avantaje, cum ar fi:

  • Pot ajuta la perfecționarea abdomenului, la tonifierea șoldurilor și a picioarelor
  • Sunt importante pentru anumiți mușchi, întăresc spatele, brațele, zona abdominală
  • Stimulează metabolismul, cu ajutorul lor corpul arde caloriile permițând pierderea în greutate
  • Ajută la dezvoltarea fizică și mentală
  • Îmbunătățesc flexibilitatea corpului
  • Induc o stare de bine și oferă o mare satisfacție
  • Relaxează sistemul nervos și întăresc corpul.

Antrenamentul pilates te ajută să slăbești mai ales dacă este combinat cu o dietă echilibrată.

2. Antrenamentul cu intervale de înaltă intensitate

Acest antrenament HIIT pe intervale este considerat foarte eficient pentru slăbit. El constă în realizarea de exerciții fizice intense, urmate de scurte perioade de odihnă. Cu ajutorul lui se pot arde mai rapid caloriile și se poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

În timp, acest antrenament s-a modernizat tot mai mult și a devenit tot mai popular. Durata de antrenament HIIT este în medie de 30 de minute și uneori la sală poate fi și de o oră. Prin alegerea lui se ard multe calorii, se intensifică metabolismul, se slăbește în mod eficient.

Citește și:  Cel mai bun antrenament la mare, pe nisip, pentru a-ți menține sănătatea

Antrenamentul HIIT se realizează în sesiuni de grup, cu exerciții aerobe (de rezistență, de intensitate moderată, care ajută la slăbit și creșterea tonusului muscular) și exerciții anaerobe (care sporesc metabolismul, ajută la menținerea siluetei, creșterea rezistenței oaselor, reducerea riscului de boală), astfel el devine mai interesant.

3. Antrenamentul de forță

Prin ridicarea de greutăți se poate tonifia musculatura corpului și se poate crește metabolismul. Dacă dorești să slăbești, poți face un astfel de antrenament care nu doar construiește mușchii, ci ajută și la pierderea de grăsime. Un antrenament mediu cu greutăți poate face minuni pentru oase, ajută treptat la creșterea densității osoase. El se poate realiza și acasă, nu neapărat la sală, dar trebuie să ai puțin spațiu și un set de gantere.

De asemenea, folosirea benzilor de rezistență pentru a efectua mișcări compuse poate ajuta la activarea mai multor grupuri musculare, la arderea mai multor calorii, la eliminarea colăceilor din jurul taliei.

Benzile elastice fac parte din categoria echipamentelor de fitness universale și sunt foarte eficiente pentru tonifierea musculaturii. Le poți folosi dacă vrei să te concentrezi pe mișcări complexe, ce implică mai multe grupe musculare.

4. Mersul pe jos

Pentru a slăbi în mod eficient este important să mergi cât mai mult zilnic, să duci un stil de viață pietonal. Acesta este de fapt un antrenament pentru oamenii de orice vârstă, care ajută la slăbit și la menținerea corpului în formă.

Arderea grăsimilor prin antrenament și dieta

Prin aplicarea sau chiar combinarea acestor tehnici de antrenament, în fiecare zi, timp de 30 de minute, se pot arde grăsimile în plus și se obțin rezultate excelente. Aceste antrenamente se pot face și acasă, nu doar la sală, cu sau fără echipament; deci nu trebuie o investiție suplimentară pentru a avea un echipament sportiv special.

Arderea grăsimilor se realizează în mod adecvat prin antrenament, însă contează să ții cont și de numărul de calorii în fiecare zi. Nu trebuie să bei mult vin și să consumi alimente procesate, cu aditivi, coloranți, grăsimi, zahăr, conservanți. Consumă doar 1500 de calorii zilnic și monitorizează cu atenție mesele după cină. Seara poți alege doar fructe, legume, în general mâncăruri ușoare, care nu îngrașă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.