Cum iti poate influenta soarele si alimentaria acneea?

0
108
Cum iti poate influenta soarele si alimentaria acneea

Un regim alimentar adecvat este cel mai important lucru pentru a combate o acnee suparatoare. Aceasta dieta care ajuta la ingrijrea pielii trebuie sa contina dupa cum era si de asteptat foarte multe fructe si legume.

Cea mai importanta este vitamina A care are rolul de a normaliza secretia de sebum. Aceasta se gaseste in majoritatea legumelor portocalii si rosii. Se stie ca excesul de sebum duce la blocarea porilor si astfel contribuie la inflamarea pielii, de aceea este foarte important ca sa fie tinut sub control.

Alimentatia zilnica ar trebuie sa fie alcatuita din multe fructe si legume rosii si portocalii. Ne este bine sa contina numai rosii, morcovi, ardei gras rosu si galben sau numai salata verde, broccoli si spanac. Un rol important il au si legumele cu frunze verzi deoarece sunt bogate in vitamina B6, care are efect bun de tonifiere a pielii si de reducere a numarului de cosuri.

Persoanele care sufera de acnee trebuie sa fie atente la produsele care stimuleaza secretia de sebum. Dintre acestea amintim: sarea de mare iodata, algele marine, crevetii.

Dieta contra acneei trebuie sa cuprinda: portocale, banane, piersici, caise, pere, mere, lamai, capsuni, clementine, mandarine, rosii, ardei gras galben si rosu, etc.

acnee

Daca soarele este un inamic sau un aliat al acneei a devenit o problema controversata chiar si pentru medicii dermatologi. Intr-adevar, se pare ca dupa prima expunere la soare starea pielii se imbunatateste – se usuca cosurile si aspectul pielii este mai sanatos – dar dupa expunere la scurt timp razele ultraviolete pot da efecte secundare, ceea ce face ca situatia sa se inrautateasca. Deteriorarea pielii este cauzata de razele solare ultraviolete – ce determina o acumulare de radicali liberi si de sebum care blocheaza foliculii si duc la inflamarea pielii.

Citește și:  Dieta verde pentru scaderea in greutate si detoxifierea organismului

Pentru ca expunerea la soare sa fie mai putin riscanta trebuie respectate urmatoarele conditii: inainte cu o luna de a merge la plaja se suspenda tratamentul cu antibiotice contra acneei; trebuie sa se evite expunerea la soare intre orele fierbinti ale zilei 12-16; pielea trebuie unsa cu o crema de protectie solara, delicata si care sa nu fie grasa; pielea se exfoliaza si se aplica substante comedolitice si keratolitice contra acneei; dupa expunerea la soare este bine sa se urmeze un tratament recomandat de un medic dermatolog, care sa ajute la indepartarea efectelor nocive ale soarelui.

Mastile cosmetice de fata pe baza de aloe vera au proprietati antibiotice, hidrateaza si vindeca cosurile. Concentratia gelului de aloe vera trebuie sa fie de 20%, bogat in vitamine si minerale.

Argila este astrigenta si calmanta, curata foarte bine tenul, vindeca acneea, ridurile, cuperoza, eruptiile si scoate punctele negre. Mastile cu argila sunt un remediu ideal pentru tenul gras. In special argila alba (numita caolin) are rolul de a absorbi foarte bine murdaria astfel purificand tenul.

Pentru tenul gras, seboreic si cu pori dilatati se recomanda urmatorul preparat: se pun frunze de papadie la 100 ml otet de mere si se lasa la macerat timp de 5 zile la rece, apoi se adauga 30 de picaturi de tinctura de propolis si se aplica seara in combinatie cu putina argila.

In toate mastile cosmetice de ingrijirea tenului este recomandat sa se foloseasca putina argila pentru ca are efect de atenuare a acneei, ridurilor, cuperozei si a altor afectiuni ale pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.