Ai pete inestetice pe piele după vopsirea părului? Află cum le poți elimina cu ușurință fără soluții cosmetice speciale

0
152
Ai pete inestetice pe piele după vopsirea părului Află cum le poți elimina cu ușurință fără soluții cosmetice speciale

Femeile își vopsesc părul pentru a avea un look atractiv, deosebit, fermecător. Din cauza stresului, a vârstei și factorilor genetici apar fire albe care pot fi mascate cu ajutorul vopselei de păr. Alegerea culorii părului se face cu mare atenție de femei, aceasta trebuie să se potrivescă perfect chipului și să ofere un aspect întinerit.

Una din problemele cu care se confruntă femeile care se vopsesc este apariția petelor inestetice pe piele din cauza vopselei. Pentru eliminarea lor la cosmetică se folosesc soluții speciale care ajută la estomparea acestora fără a afecta vopseaua de pe firele de păr. Pentru persoanele care se vopsesc acasă și vor să aibă un aspect îngrijit, fără pete pe piele sunt anumite remedii populare eficiente în eliminarea lor.

Unul dintre cele mai simple remedii este frecarea pielii cu firele de păr imediat ce s-a clătit părul. Prin frecarea pielii cu firele lungi și umede se elimină astfel de pete de vopsea de pe piele.

Amestecul din scrum de țigară și apă are efect bun asupra pielii, îndepărtează petele și lasă pielea curată. După acest tratament se clătește pielea cu apă curată.

Laptele este folosit în eliminarea petelor de pe piele. Se freacă pielea cu capătul prosopului umezit cu lapte.

Alcoolul sanitar ajută la curățarea și dezinfectarea pielii.

O altă problemă care apare la femei este vopsirea ineficientă a părului în timpul menstruației. Se spune că nu este bine să se vopsească părul în zilele critice ale lunii deoarece tulburările hormonale care au loc afectează întregul organism și deci unghiile și părul. Dacă se vopsește părul în timpul menstruației este posibil ca vopseaua să nu se prindă, sau culoarea să nu fie cea dorită, sau pe anumite zone ale capului să apară pete, sau firele de păr să fie prea fragile și sensibile pentru a face față acțiunii substanțelor chimice din vopsea.

Citește și:  Coafuri pentru păr mediu la modă în anul 2016

Desigur aceste consecințe variază de la o persoană la alta, la unele femei pot fi minore, la altele sunt mai intense, de aceea alegerea aparține fiecăreia în parte dacă să se vopsească sau nu în timpul menstruației. Dacă este nevoie să se vopsească părul neapărat trebuie aleasă o vopsea de calitate chiar dacă este foarte scumpă, pentru ca aceasta poate afecta mai puțin părul și scalpul, iar în plus culoarea poate fi cea dorită, mai ales că astfel de produse selectate ca fiind de înaltă calitate au coloranți naturali.

Medicii spun de asemenea că femeia care alăptează sau este însărcinată suferă schimbări hormonale puternice în organism și de aceea nu este indicat să se vopsească pentru că vopseaua de păr este absorbită de pielea capului și astfel coloranți sintetici și anumite substanțe chimice pe care le conține ajung în corp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.