Amidonul din alimente este favorabil frumuseții?

0
417
Amidonul din alimente este favorabil frumuseții

În general, alimentele bogate în amidon sunt evitate în diete deoarece se spune că îngașă. Deși apare îngrijorarea de a consuma prea multe alimente pe bază de amidon, totuși, o parte din carbohidrații care au amidon sunt macronutrienți ce oferă energie în organism. Pentru a avea o bună sănătate trebuie ca alimentele precum sunt fasolea, orezul și cartofii să facă parte din alimentație.

Amidonul din alimente este favorabil frumuseții? Prin detoxifiere și o bună digestie se curăță organismul de toxine și se dobândește frumusețea corpului. Detoxifierea este importantă pentru frumusețe, deoarece între alimentație și aspectul exterior este o legătură puternică.

Putem vorbi despre ,,frumusețea interioară” ca metaforă dar și ca stil de viață. Detoxifierea organismului ține de stilul de viață sănătos, eliminarea toxinelor printr-un regim alimentar corect contribuie la menținerea sănătății și întreținerea frumuseții. Alimentația corectă și curățarea organismului au rolul de a restaura metabolismul celular, de a susține nivelul de energie și vitalitate în organism și de a atinge echilibrul interior, starea de bine fizică și psihică.

Carbohidrații complecși se digeră ușor și ne ajută la realizarea acestor deziderate. Ne referim desigur la carbohidrații de bună calitate și la dieta cu fructe care sunt soluții pentru eliminarea toxinelor din organism. Amidonul din astfel de carbohidrați este mult mai ușor de digerat comparativ cu proteinele. În concluzie, nu toți carbohidrații sunt răi pentru organism, iar pentru frumusețe sunt buni cei de calitate care au amidon.

Citește și:  Gardenia - planta de apartament

Amidonul

Carbohidrații complecși cu amidon sunt cei de tipul cerealelor integrale nerafinate. Fibrele sunt și ele din categoria carbohidraților complecși. Zaharurile nu sunt indicate, ele sunt cunoscute drept carbohidrați simpli. Dieta bogată în fibre poate ajuta în prevenirea constipației, cancerului de colon, diverticulitei, diabetului zaharat, hemoroizilor, polipilor de colon și altor boli.

Astfel de alimente sunt: cerealele integrale, legumele, tărâțea de grâu, fructele, cartofii, fasolea, mazărea, semințele de in, migdalele, susanul, fisticul, arahidele, secara, coriandrul, mărarul, busuiocul, salvia, cimbrul, frunzele de dafin și altele. Produsele procesate – pâinea, orezul alb, pastele – sunt prelucrate și astfel din compoziția lor se pierde peste 70% din valorile nutritive. Produsele integrale sunt pâinea neagră, orezul brun și pastele integrale.

Cerealele integrale previn cancerul renal, biliar, digestiv, de colon, diabetul, mențin sănătatea arterelor carotide, normalizează tensiunea arterială, au efect benefic asupra sistemului nervos, scad nivelul de colesterol din sânge, mențin sănătatea sistemului circulator și osos, scad riscul de accident vascular cerebral și boli de inimă.

Pentru menținerea sănătății și a frumuseții trebuie aleși carbohidrați de calitate: din legume, fructe și cereale integrale, precum sunt pastele din grâu integral, ovâz, pâinea neagră, tărâțea, fasolea, cartofii albi, etc. Sucul de cartofi în combinație cu sucul de mere, varză și morcovi ajută la detoxifierea organismului. Cartofii fierți în coajă sau copți la cuptor sunt foarte buni pentru curele de slăbire, pentru combaterea obezității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.