Bronzul natural sau artificial?

0
187
Bronzul natural sau artificial

Bronzul, acea culoare aramie a pielii pe care o obtinem in urma expunerii la razele ultraviolete, a devenit un “accesoriu” indispensabil, la moda, tot timpul anului. O piele bronzata atrage priviri si confera posesoarei sau posesorului un aer exotic, plin de naturalete atat timp cat culoarea pielii este una naturala si nu una exagerata, de un portocaliu intens sau un ciocolatiu prea inchis.

O piele bronzata poate pune in valoare trasaturile fizice ale persoanei, accentuand culoarea ochilor sau a parului; dar in acelasi timp bronzul poate afecta felul in care arata o persoana accentuand imperfectiunile, ridurile fetei si aspectul degradat al parului (varfuri despicate, nuanta stearsa).

Astazi nu mai depindem de soare pentru a avea o piele frumos bronzata deoarece avem la indemana alte solutii la fel de eficiente, cu rezultate la fel de bune. Indiferent de metoda folosita pentru a bronza pielea- razele soarelui, solar sau produsele autobronzante, pielea are nevoie de o pregatire prealabila, daca dorim ca rezultatul sa fie cel dorit – bronzul uniform si de durata al pielii, fara afectarea starii de sanatate a pielii.

Pentru a obtine o bronzare uniforma si o nuanta frumoasa, pielea trebuie epilata, exfoliata si hidratata; o piele uscata, nehidratata expusa la soare se va rida mai usor si se va pata, culoarea obtinuta fiind neuniforma. Daca optam pentru varianta expunerii la razele solare, trebuie respectate cu strictetele orele potrivite pentru plaja: dimineata intre orele 7,30-11.00 si dupa amiaza incepand cu ora 17.00.

Expunerea solara in intervalul orar 11.00 -16.00 este foarte periculoasa, razele soarelui sunt foarte puternice si pot afecta ireversibil starea de sanatate a pielii, producand arsuri solare, insolatie sau cancer de piele. Pentru ca bronzul sa fie uniform si de durata, expunerea solara va avea loc progresiv, crescand timpul de plaja de la o zi la alta cu 10 minute.

Un bronz frumos si sanatos se obtine treptat; daca ne expunem pielea la soare o zi intrega nu facem altceva decat sa crestem riscul aparitiei arsurilor solare sau a melanomului; pielea se inroseste puternic, apar senzatiile de arsura, voma, dureri de cap iar pe termen lung pielea se descuameaza si se rideaza mai usor. Nu uitati sa folositi intotdeauna inainte de plaja crema sau ulei de corp cu factor de protectie solara!

Bronzul obtinut prin expunerea la solar trebuie sa respecte aceleasi reguli ca in cazul bronzarii naturale. Mai mult, timpul de expunere trebuie sa fie si mai mic, deoarece intensitatea razelor ultraviolete utilizate este mai mare. Folosirea cremei de protectie solara se impune si in acest caz; acest tip de bronzare este disponibil tot timpul anului, in saloanele de profil si necesita mai putin efort din partea noastra.

Citește și:  Mască eficientă cu bicarbonat de sodiu și apă – Un remediu contra pleoapelor umflate și a pungilor de sub ochi

bronz artificial

Pentru a obtine o culoare frumoasa, apropiata de cea naturala a pielii bronzate natural sunt necesare 3 – 4 sedinte de solar, fiecare a cate 5-7 minute. Nu incercati sa fortati limitele! Daca pielea maslinie se bronzeaza mai usor si nuanta obtinuta, oricat de intensa este, va fi una placuta care nu da senzatia de artificial, un ten deschis va capata o culoarea aramie iar incercarea noastra de a obtine nuanta de ciocolatiu atat de dorita, se va trasforma intr-un esec, pielea devenind portocalie.

Bronzul artificial, obtinut la solar, poate fi intretinut cu sedinte periodice la 3-4 saptamani. Incercati sa nu faceti abuz pentru ca utilizarea frecventa a solarului accelereaza procesul de imbatranire a pielii.

Industria cosmetica a venit in intampinarea doritorilor cu o gama variata de produse autobronzante, care inlocuiesc cu succes bronzarea naturala. Aceste produse se gasesc sub forma de crema, spray, lotiune si contin in formula lor pigmenti de colorare, de tipul betacarotenului. Produsele autobronzante se aplica pe pielea curata, epilata, exfoliata, in strat subtire, daca este crema sau lotiune sau se pulverizeaza uniform, daca produsul este un spray.

Efectele devin vizibile intr-o ora de la aplicarea pe piele, cand acestea sunt absorbite in toatalitate de piele. Se recomanda evitarea contactului direct cu hainele deschise la culoare pana la absorbtia completa. Excesul de produs poate fi indepartat printr-un dus rapid, fara folosirea sapunului.

Bronzul obtinut este unul destul de apropiat de cel natural; pentru a da pielii mai multa stralucire se poate aplica o crema cu particule care reflecta lumina sau o pudra bronzanta. Avantajul acestor produse este acela ca pot fi folosite oricand, sunt accesibile ca pret si au o toleranta destul de ridicata pe piele, foarte rar inregistrandu-se cazuri de alergii. Nuanta bronzata a pielii poate fi indepartata oricand se doreste acest lucru, prin intermediul procedurii de exfoliere.

Cu ajutorul produselor autobronzate puteti obtine bronzul dorit fara sa va expuneti pielea razelor ultraviolete. Multe din aceste produse contin si agenti de hidratare a pielii, rezultatul folosirii lor fiind o piele bronzata si hidratata. Produsele autobronzante reprezinta solutia ideala pentru a arata impecabil la o petrecere, rochia indrazneata pe care o veti purta fiind pusa in evidenta de pielea bronzata.

Pentru a arata impecabil cu noul look, o piele frumos bronzata, nu uitati sa va adaptati machiajul si coafura in functie de noua nuanta a pielii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.