Efectele benefice ale soarelui asupra organismului – Află de ce este bine să ne bronzăm vara

0
386
Efectele benefice ale soarelui asupra organismului – Află de ce este bine să ne bronzăm vara

Expunerea moderată la razele solare are efecte benefice asupra organismului. În plus pielea bronzată arată diferit, pare mai strălucitoare și cu un aspect mai sănătos. Toată lumea este încântată când vine de la mare, de bronzul auriu al pielii care este atât de frumos.

Totul este să se stea la soare cu moderație, în orele dimineții și după-amiezii, pentru a nu afecta pielea prin expunerea la razele ultraviolete prea puternice ale soarelui. Pielea bronzată treptat nu va suferi de arsuri solare, mai ales dacă se folosește și o cremă cu factor de protecție solară. Bronzarea are efect protector pentru piele, aceasta nu va mai suferi din cauza radiațiilor ultraviolete.

Pielea bronzată este mai rezistență la infecții, la agenții de mediu și la arsurile solare. Specialiștii în domeniul medical spun că razele solare au efect benefic asupra organismului dacă expunerea se face corect, evitând perioadele caniculare. Razele solare întăresc sistemul imunitar al organismului, scad nivelul de colesterol, ameliorează durerile de articulații și simptomele de artrită, relaxează și calmează simptomele sindromului premenstrual.

Sub acțiunea razelor solare asupra pielii este produsă în organism vitamina D. Aceasta este importantă pentru sănătate, ajută la absorbția calciului și fosforului în intestin și la consolidarea sistemului osos. Vitamina D previne dezvoltarea cancerului de sân, osteoporoza, rahitismul, hipocalcemia și osteoartrita, intervine în reglarea ritmului cadiac și în combaterea slăbiciunii musculare.

Soarele omoară microbii, de aceea oamenii țin lenjeria, pernele și păturile la soare. Microbii se adună în haine, mobilă, încăperi întunecate și de aceea trebuie deschise larg ferestrele pentru a aerisi și a lăsa soarele să între în casă. Rufele spălate și apoi uscate în aer liber capătă miros a curat, a prospețime, razele solare au rolul de a distruge în primul rând microbii.

Efectele benefice ale soarelui asupra organismului

În prezent pielea bronzată este considerată atrăgătoare, a devenit un semn de sănătate și de frumusețe. Oamenii doresc tot mai mult să aibă un bronz perfect, de aceea nu se mulțumesc doar cu petrecerea timpului liber vara la soare, merg și în afara sezonului estival la saloanele de bronzat.

Citește și:  Primul ajutor in caz de inec

Tot datorită faptului că standardele de frumusețe în ultimii ani s-au schimbat și nu se mai preferă pielea deschisă ca la Alba ca zăpada, femeile ajung să stea prea mult la soare sau să meargă prea des la solar și astfel să se expună pericolelor razelor ultraviolete.

Pentru a ne bucura de băile de soare, de piscină și plajă, nu este nevoie să stăm ore în șir la soare, în primele zile mai mult de 15-30 de minute nu este recomandat mai ales când pielea este albă. După o săptămână începe să apară bronzul durabil care este cel dorit de toată lumea.

Dacă se stă toată ziua la soare în dorința de a obține o bronzare rapidă, există riscul ca pielea să sufere de arsuri solare chiar dacă se folosesc loțiuni cu factor de protecție solară. În plus bronzul rapid, din primele zile, nu este de durată, dispare repede și sănătatea pielii este afectată.

Pielea bronzată va fi mai sănătoasă și strălucitoare dacă se folosesc și loțiuni cu adaos de vitamine și factor de protecție solară. Întotdeauna tegumetul trebuie să fie protejat de radiațiile ultraviolete cu creme solare indiferent dacă tipul de piele este închis sau deschis.

În plus hidratarea straturilor superficiale cutanate ajută în prevenirea uscării și exfolierii pielii. Mare atenție și la protejarea ochilor prin ochelari de soare de calitate deoarece căldura, poluarea și razele ultraviolete au acțiune nocivă asupra vederii, pot produce afecțiuni oculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.