Buna dispoziție favorizează digestia, iar stările de nervi transformă hrana în otravă

0
112
Buna dispoziție favorizează digestia, iar stările de nervi transformă hrana în otravă

Medicii chinezi consideră că este foarte important să servim masa într-o dispoziție veselă. Deși mulți oameni nu țin cont de acest lucru, totuși ei au observat cu siguranță că mâncarea servită atunci când au o stare de nervi nu le pica tocmai bine la stomac. Acest lucru nu trebuie ignorant sau tratat superficial, deoarece se spune că gândurile negative, furioase, pot transforma hrana în otravă.

Orice medic poate confirma astăzi că liniștea sufletească, atitudinea pozitivă și satisfacția emoțională contribuie la menținearea unei stări bune de sănătate și la scăderea riscului de îmbolnăvire. Toți oamenii care muncesc încearcă să facă ceva pentru a avea o sănătate cât mai bună și mai multă energie. În ciuda stresului fizic și mental cu care se confruntă zi de zi, ei caută mijloace de a se relaxa, de a scăpa de tensiunea psihologică și nervoasă pe care o acumulează în activitatea pe care o desfășoară pentru a avea succes și a câștiga bani.

Potrivit specialiștilor în medicină, stomacul afectează mintea și sănătatea omului. Alimentele ajung în stomac și sunt digerate, este foarte important ca metabolismul să se realizeaze în mod normal. O bună digestie ajută la eliminarea ușoară a rezidurilor din organism, la eliminarea toxinelor care afectează sănătatea. Ce se întâmplă dacă servești masa când ești stresat sau nervos? Ceea ce ai mâncat nu este complet metabolizat, și astfel rămân deșeuri alimentare care încep să putrezească, să fermenteze, iar apoi să favorizeze dezvoltarea bacteriilor, a celulelor anormale în organism.

Citește și:  Scapa de dureri de stomac cu supa daneza din legume si marar

Buna dispoziție favorizează digestia

Mestecarea alimentelor este foarte importantă în ușurarea digestiei lor în stomac. Acumularea de toxine în organism poate duce la apariția alergiilor, a eczemelor, durerilor de cap, durerilor abdominale, crampelor și unor afecțiuni digestive. Stresul contribuie la creșterea în greutate. În plus efectele negative ale nivelului de cortizol poate suprima funcția glandei tiroide și poate produce un dezechilibru a nivelului de zahăr din sânge. Ca un răspuns la stres, se secretă mai mult cortizol și apare senzația de a mânca.

De regulă nu se aleg alimente cu un conținut caloric mic, ci mai ales produsele bogate în zaharuri și carbohidrați. Un alt lucru de care trebuie ținut cont este faptul că stresul încetinește metabolismul la mulți oameni și astfel se acumulează kg în plus, iar treptat se ajunge la obezitate.

Când ești deprimat, trist, nervos, agitat, ai tendința de a mânca multe dulciuri, produse grase, pline de sare, pizza, cartofi prăjiți, produse tip fast-food. Dorința este de a mânca tot mai mult pentru a te simți bine. În concluzie, dacă ești stresat, nervos, furios, cel mai indicat este să stai câteva minute liniștit, pentru a te relaxa, înainte de a mânca. Nu mânca când ești într-o dispoziție proastă sa în grabă, masa trebuie respectată și alimentele consumate calm, savurate, mestecate intens pentru a evita deranjarea stomacului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.