Care este efectul roșiilor asupra pielii noastre

0
144
Care este efectul roșiilor asupra pielii noastre

La Universitatea din Newcastle și Manchester, oamenii de știință britanici au studiat efectul roșiilor asupra pielii omului. Pentru aceasta au ales două grupuri de câteva persoane, fiecare trebuind să folosească un anume tratament facial natural. Astfel primul grup a utilizat masca facială cu roșii, iar al doilea masca facială cu ulei de măsline. Aceste tratamente faciale au fost aplicate timp de 12 săptămâni, în fiecare zi.

După perioada respectivă, cercetătorii au observat rezultatele și au tras concluziile. Persoanele care au folosit roșiile pentru tratamentul facial au prezentat o creștere a procolagenului cu 33%. Acest lucru este foarte important pentru piele, deoarece această proteină are rolul de a asigura protecția solară, împotriva razelor ultraviolete. Procolagenul se transformă în colagen, iar acesta din urmă reprezintă 75% din piele.

Prin intermediul procolagenului pielea va avea un aspect îmbunătățit, va avea elasticitatea mai mare, flexibilitatea mai bună, iar astfel sănătatea întregului organism va fi protejată (ranile, arsurile se vor vindeca mai repede, vânătăile se vor ameliora repede, coagularea anormală a sângelui va fi prevenită).

Potrivit oamenilor de știință, roșiile sunt importante pentru protecția pielii impotriva soarelui puternic din timpul verii. Ei recomandă ca alimentația în lunile de vară să cuprindă multe roșii, mai ales că aceste legume sunt și o sursă importantă de vitamine (B1, B2, C, PP), antioxidanți, caroten, calciu, potasiu, magneziu, fier, cupru, sulf, mangan, sodiu, sulf, fosfor, acizi organici. Roșiile au efect benefic asupra pielii, tonifică, catifelează tenul, reduc secreția de sebum a glandelor sebacee.

Citește și:  Carobul (Ceratonia siliqua) sau cornul-caprei

În cosmetică, roșiile pot fi folosite sub formă de mască cosmetică deoarece hrănesc pielea, îi curăță porii, îi elimină celulele moarte, o netezesc și ii creează un aspect întinerit. Pentru a scăpa de acnee și mâncărimi se aplică o mască de roșii pe piele timp de 10 minute, apoi se clătește cu apă rece. Roșiile au puține calorii, sunt recomandate persoanelor predispuse la obezitate sau care doresc să piardă în greutate. De asemenea, roșiile au proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, vitaminizante și mineralizante.

Licopenul și antioxidanții din roșii previn deshidratarea (mențin echilibrul normal de apă din organism), protejează pielea de razele ultraviolete și de arsurile solare. Roșiile ajută în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, datorită antioxidanților, au capacitatea de a inhiba celulele canceroase deoarece au licopen, un carotenoid ce se găsește în stare naturală în aceste legume delicioase.

Licopenul este un antioxidant foarte bun, neutralizează radicalii liberi, are proprietăți antiproliferative, antitumorale, de scădere a riscului de boli cardiovasculare. Conform cercetătorilor, cei care au o concentrație de licopen mai mare în sânge au un risc mai mic de infarct și de accident vascular decât cei care au un deficit de licopen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.