Cât de benefic este pentru sănătate sucul de struguri?

0
179
Cât de benefic este pentru sănătate sucul de struguri

Cei care obișnuiesc să consume vin în exces și spun că acesta este sănătos pentru organism, trebuie să știe faptul că este mai bine să aleagă sucul de struguri dacă vor într-adevăr să obțină rezultate benefice pentru sănătate. Sucul de struguri este recomandat de medici pentru proprietățile extraordinare pentru organism.

Sucul de struguri are efect în prevenirea bolilor cardiovasculare, în creșterea capacității antioxidante în sânge, în îmbunătățirea funcției endoteliale, a elasticității vaselor de sânge, în scăderea colesterolului rău din sânge, în prevenirea formării cheagurilor de sânge, în creșterea trigliceridelor și scăderea tensiunii arteriale.

Cel mai recomandat este cel din struguri roșii. Strugurii și fructele de pădure au proprietăți antioxidante și conțin acid elagic foarte necesar pentru sănătate, îndeosebi pentru scăderea în greutate. Fragii, afinele, coacăzele negre și zmeura conțin acid elagic. În plus calitatea lor nutritivă este mare, mai ales dacă se consumă strugurii cu tot cu semințe (care au substanțe flavonoide, oligomeri procianolici, leucocianidine).

Sucul de struguri natural se realizează foarte ușor. Se aleg strugurii bine copți, dulci, care nu au boabele sbârcite, mucegăite sau deteriorate. Sucul se poate prepara cu ajutorul storcătorului de fructe sau cu ajutorul blenderului. Cei care doresc pot adăuga și puțină apă sau îl pot servi ca o limonadă. Sucul de struguri poate fi combinat cu suc natural din alte fructe: grapefruit, ananas, mere, lămâie, etc.

Citește și:  Descopera beneficiile dietei cu tarate de grau pentru organism!

suc de struguri

Strugurii sunt o sursă de vitamine (A, C, riboflavină, tiamină, niacină, piridoxină) și de minerale (magneziu, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, fier, mangan). Sucul de struguri are efect anticancerigen deoarece cu ajutorul substanțelor flavonoide inhibă dezvoltarea unor enzime (ce contribuie la dezvoltarea celulelor tumorale).

Sucul de struguri are acțiune de protecție împotriva leucemiei, cancerului de sân, cancerului de colon, stărilor de greață și vărsături (care apar datorită unor boli sau tratamentului de chimioterapie). Prin compoziția bogată în substanțe active – minerale și vitamine – sucul de struguri ajută la creșterea memoriei, a puterii de concentrare, a funcțiilor cognitive în general. De asemenea, acest produs natural combate anemia, neutralizează radicalii liberi din organism și previne îmbătrânirea prematură a organismului.

Sucul din strugurii roșii stimulează metabolismul în ficat, ajută la buna funcționare a acestui organ, la scăderea colesterolului rău și creșterea colesterolul bun din sânge. Datorită acidului elagic, sucul de struguri stopează depunerea de grăsimi, scade riscul de dezvoltare a celulelor adipoase și de obezitate. Sucul de struguri îmbunătățește funcția hepatică, reduce acumularea de grăsime în ficat și de zahăr în sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.