Ce este densitatea nutritivă sau conținutul energetic? Soluția pentru a slăbi rapid și a fi sănătos

0
345
Ce este densitatea nutritivă sau conținutul energetic Soluția pentru a slăbi rapid și a fi sănătos

Dr. Joel Fuhrman a scris o carte ,,Eat to live” în urma rezultatelor obținute din activitățile de cercetare în domeniul nutriției. Cartea a avut un mare succes în SUA, s-a vândut în mai mult de un milion de exemplare. Potrivit lui Joel Fuhrman pentru a avea o mai bună stare de sănătate trebuie să consumăm alimente care au mai multe substanțe nutritive per calorie. Acest lucru ajută și la scăderea riscului de boli după vârsta de 40 de ani.

Dr. Joel Fuhrman spune în cartea sa despre densitatea nutritivă, care înseamnă cantitatea de micronutriente la numărul de macronutriente, sau de raportul dintre substanțele nutritive și numărul de calorii. În carte este prezentat faptul că printr-o dietă bogată în nutrienți se poate elimina rapid kg în plus și se poate menține această greutate corporală normală.

În urma studiilor realizare de medic s-au obținut rezultate plauzibile în ceea ce privește dieta pentru a slăbi eficient, aceasta presupune să consumi alimente bogate în micronutriente deoarece doar așa poți scăpa de mâncatul cu poftă sau în exces, de dependența de mâncare, de tendința de a consuma alimente care îți plac din ce în ce mai mult.

Dr. Joel Fuhrman a realizat și o ecuație a sănătății prin care explică faptul că omul poate avea o stare de sănătate bună cât mai mult timp dacă ține cont de consumul de substanțe nutritive per calorie. Este vorba despre un raport dintre substanțele nutritive și conținutul energetic, mai exact despre densitatea nutritivă.

Pentru a putea respecta un astfel de program tot Dr. Joel Fuhrman recomandă să se consume alimente care au o cantitate semnificativă de micronutriente și care se găsesc în vegetale. Printr-un astfel de program se poate slăbi rapid, se poate menține starea de sănătate și se pot preveni multe boli.

Citește și:  Află de ce sportul este eficient pentru sănătatea inimii?

densitate nutritiva

O dietă corectă poate menține starea de sănătate a organismului și poate preveni îmbolnăvirea. În cartea de care spuneam mai sus se pune accentul pe nutriția adecvată și pe consumul de alimente care au o densitate mare de nutrienți. Potrivit cercetărilor realizate de Dr. Joel Fuhrman este necesar să se consume alimente vegetale și integrale, în general alimente care au fitoelemente, minerale și vitamine.

Cele mai recomandate substanțe nutritive sunt vitaminele (B1, B2, B6, B12, C, E), calciul, fierul, magneziul, carotenoidele, zincul, licopenul, folatul, fibrele, niacina. Astfel de substanțe nutritive se găsesc în alimente vegetale (și mai ales legume cu frunze verzi) și au indice de densitate nutritivă mare.

Licopenul se găsește în cantitate mare în roșii (doar 100 g de tomate are 62 g licopen). Proprietățile antioxidante ale licopenului sunt apreciate de cercetători, dar și efectul acestuia împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare. Licopenul scade nivelul de colesterol din sânge, previne ulcerul, cancerul gastric, osteoporoza, bolile de ochi, infertilitatea, hipertensiunea arterială, acumularea de toxine în organism, îmbătrânirea prematură a organismului.

Folatul sau acidul folic se găsește în vegetalele cu frunze verzi, în varză, fasole, mazăre, sparanghel, etc. Este numit și ,,hrana creierului”, ajută la formarea globulele roșii, la consolidarea sistemului imunitar al organismului, în tratamentul anemiei, anxietății, tulburărilor digestive, oboselii, slăbiciunii generale, displaziei cervicale și uterine, încărunțirii, apatiei și tulburărilor de creștere a corpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.