Ce medicamente se folosesc pentru tratarea afecțiunilor spatelui și când este indicat să le luăm

0
500
Ce medicamente se folosesc pentru tratarea afecțiunilor spatelui și când este indicat să le luăm

Oamenii obișnuiesc să cumpere medicamente pentru calmarea durerilor de spate de la farmacie, fără rețetă medicală. Din păcate, multe dintre acestea dau efecte secundare, de aceea trebuie citit cu atenție prospectul. Ideal ar fi ca medicamentele pentru afecțiunile de spate să fie recomandate de către un medic specialist, deoarece acesta va ști ce să aleagă în funcție de starea de sănătate a fiecărui pacient în parte.

Ce medicamente se folosesc pentru tratarea afecțiunilor spatelui și când este indicat să le luăm

Există numeroase medicamente pentru tratarea afecțiunilor spatelui și la ele ne vom referi în acest articol. Ele trebuie luate în funcție de problemele pacientului, deoarece unele interacționează cu medicamentele folosite pentru alte afecțiuni. De aceea, persoanele care urmează un alt tip de tratament pentru restabilirea sănătății este indicat să consulte medicul pentru alegerea unui medicament calmant pentru durerile de spate, astfel nu va exista suspiciunea că ar putea provoca alte probleme nedorite, chiar mai grave. Dozele trebuie respectate întocmai, iar respectarea unui program de administrare de asemenea.

Paracetamol

Unul din cele mai folosite analgezice pentru durerile de spate este paracetamolul. Acest medicament se cumpără și fără rețetă și are efect de ameliorare a durerilor de articulații, mușchi, tendoane, a durerilor de spate în general. Citiți cu atenție prospectul, nu luați paracetamol la întâmplare depășind doza în dorința de a scăpa de durere, deoarece în caz contrar puteți ajunge să aveți probleme grave de ficat.

Aspirina

Aspirina este un alt analgesic utilizat des de oameni. Are rolul de a ameliora durerile, inflamațiile, își face efectul destul de rapid după ce a fost administrată cu multă apă. Trebuie să evitați acest medicament complet dacă sunteți alergic la aspirină. Nu depășiți doza stabilită de medic sau scrisă pe prospectul acestui medicament deoarece excesul poate duce la probleme stomacale, la ulcer și hemoragie.

Ibuprofen

Un alt medicament folosit foarte mult de oameni este ibuprofenul care are efect calmant pentru durerile de spate, pentru problemele articulare, de mușchi sau ligamente, pentru simptomele artritei reumatoide, bolilor reumatice și inflamatorii.

Diclofenac

Diclofenacul este un medicament puternic, are efect bun în ameliorarea durerilor dar trebuie administrat în doza mică și doar o singură data pe zi. Diclofenacul este recomandat de medici pentru pacienții care suferă de dureri cronice, și mai ales în bolile reumatice. Cel mai indicat este cel sub formă de unguent deoarece în cazul pastilelor, dacă se depășește doza se ajunge la probleme stomacale. În plus, unguentul își face efectul imediat dacă este aplicat prin masaj direct pe piele în zona afectată, dureroasă.

Citește și:  7 Simptome care avertizează că este necesar să faci analize importante

Codeina

Există și medicamente derivate din opium, care ajută la camarea durerilor. Codeina este un astfel de medicament și are acțiune de sedativ. Oxicodona este un medicament ce are opium și poate da dependență dacă este folosit prea mult pentru calmarea durerilor. De asemenea, un alt opioid este dehidrocodeina care ajută în cazuri de durere dar dă și el dependență.

aspirina

Diazepan

Pentru calmarea spasmelor musculare se folosește metaxolona. Acest medicament ajută la relaxarea musculaturii, este folosit și în fizioterapie. Diazepanul calmează spasmele musculare și are și efect de sedativ. Carisoprodolul este recomandat pentru calmarea spasmelor cefei și zonei spatelui care au fost cauzate de probleme musculare.

În anumite cazuri sunt folosite și medicamente antiinflamatoare, ca de exemplu corticosteroizi care au efect puternic de calmare, te scapă de dureri severe. Se iau pe cale orală, pot calma durerile de spate sau ale rădăcinii nervilor. Nu trebuie folosite o perioadă îndelungată de timp pentru că dau efecte secundare.

Leflunomida

Durerile reumatice pot fi eliminate cu ajutorul unor medicamente speciale ce au efect de reducerea simptomelor, dar și de încetinirea distrugerii articulațiilor și țesuturilor moi. Pentru calmarea inflamațiilor se poate folosi leflunomida, care reduce durerea, leziunile, rigiditatea zonei articulare. Sulfasalazinul este folosit mai ales pentru tratamentul bolilor reumatice, este prescris de medici mai ales în cazuri de artrită reumatoidă. Acest medicament are efecte secundare de greață, vărstături, pierderea poftei de mâncare, dureri de cap, erupții la nivelul pielii. În tratamentul artritei reumatoide se folosește și metotrexatul care este un medicament ce dă și el efecte secundare, deci se ia doar cu rețetă.

Durerile neuropatice se ameliorează cu medicamente care pot crește activitatea neurotransmițătorilor din măduva spinării și pot calma semnalele durerii. Astfel de medicamente antidepresive sunt de tipul amitriptilinei.

Pentru convulsii sunt administrate medicamente anticonvulsive care ajută și în cazuri de neuropatii. Acestea se iau doar la recomandarea unui medic.

Relaxifena

Pentru tratamentul osteoporozei se utilizează relaxifena care crește densitatea osoasă în vertebre. În acest fel scade riscul de fracturi de vertebre. Există însă anumite riscuri, printre care cel mai grav este de atac vascular cerebral.

Hormoni sexuali

Pierderea de masă osoasă poate fi încetinită în cazuri de osteoporoză și printr-un tratament cu hormoni sexuali de tipul estrogenului și progesteronului. Acest procedeu de înlocuire hormonală poate duce la creșterea riscului de formarea cheagurilor de sânge, de atac vascular cerebral, cancer de sân, deci nu se va face pentru mult timp, pentru a nu deteriora astfel sănătatea pacientului prin dezvoltarea unor asemenea boli grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.