Ceaiul Rooibos este ideal pentru diete – Fără cofeină, fără calorii!

0
14

Ceaiul Rooibos are reputația de a fi un ceai foarte bun pentru sănătate. El nu are cofeină și nici calorii, deci este indicat în orice dietă. Ajută la hidratarea și eliminarea toxinelor din organism și este un substitut bun pentru băuturile calde de orice fel. Poate înlocui și cafeaua prin energia pe care o oferă, deși nu conține cofeină. Poate fi consumat de persoanele de orice vârstă, copii și adulți.

Ceaiul Rooibos are proprietăți antioxidante, dar nu există dovezi că ar fi mai bun și mai sănătos decât ceaiul verde sau ceaiul negru.

Ce beneficii are ceaiul Rooibos pentru sănătate?

Ceaiul Rooibos te scapă de depresie, are quercitină!

Deși variază de la o persoană la alta, efectul acestui ceai este benefic asupra oamenilor. El reduce tensiunea, stările de irascibilitate, depresia. Nu conține taninuri și nici cofeină, este un ceai ușor de băut, cu un gust plăcut, dulceag.

Pentru a bea eficient acest ceai, poți să ții cont de trei sfaturi importante:

  • Bea o cană de ceai Rooibos înainte de fiecare masă, pentru că ajută la îmbunătățirea digestiei
  • Bea ceai Rooibos cald de 2-3 ori pe zi pentru a avea energie și a te încălzi
  • Bea ceai Rooibos după antrenamentul sportiv, sau după activitățile fizice în care ai depus un efort semnificativ, pentru a-ți restabili echilibrul de minerale din organism.

Ceaiul Rooibos crește imunitatea, este bogat în polifenoli

Ceaiul Rooibos conține fier, magneziu, calciu, potasiu, cupru, zinc, sodiu, fluor, mangan. Acest ceai este relaxant, imunostimulator, îmbunătățește digestia și calitatea somnului.

Ceaiul Rooibos are compuși importanți care îmbunătățesc fluxul limfatic și poate preveni gripa și răceala. Acest ceai are proprietăți anti-îmbătrânire, antiinflamatoare, antihemolitice, anticancer, hepatoprotectoare, este bogat în nutrienți esențiali:

  • Are rutină, care întărește vasele de sânge, ajută la fluidizarea fluxului sanguin, la reducerea tensiunii arteriale
  • Conține magneziu cu efect relaxant și calmant
  • Are acid citric și acid malic care ajută la regenerarea celulelor
  • Menține sănătatea celulară și crește imunitatea prin polifenoli, substanțe antioxidante
  • Are bioflavonoide (aspalatină, rutină, luteolină, quercitină), care inhibă enzimele active, reduce simptomele alergice; are luteolină, care reduce histamina din organism.

Ceaiul Rooibos reduce durerea

Acest ceai are gust plăcut, nu creează dependență. Se bea cald, astfel ridică temperatura corpului și înainte de culcare, poate îmbunătăți calitatea somnului. În plus, el are și efect calmant, reduce inflamațiile, umflăturile și durerea. Ceaiul Rooibos nu conține deloc cofeină, este considerat un ceai liniștitor care poate ajuta pe oricine să aibă un somn liniștitor. Se bea cu aproximativ o oră înainte de culcare.

Citește și:  Care sunt alimentele ce conțin acid folic și importanța lor pentru sănătate

Conform unui studiu realizat de cercetători, ceaiul Rooibos este utilizat pentru calmarea spasmelor abdominale și a simptomelor de deranj la burtă. Ceaiul conține compuși care au efecte bune în ameliorarea tulburărilor gastrointestinale hiperactive. Aceștia includ: quercitină, acid cafeic, rutină, acid ferulic, acid siringic, izoquercitină, vitexin, aspalatină, acid galic, etc.

Ceaiul are antioxidanți care sunt benefici pentru sănătatea oamenilor. El este indicat în caz de anemie, diaree, colici abdominale, eczeme, cardiopatii, inflamație, alergii, tensiune nervoasă, afecțiuni maligne.

S-a demonstrat prin studii științifice că antioxidanții din ceaiul Rooibos sunt puternici datorită proporției mari de compuși polifenolici din plantă și protejează neuronii împotriva unei varietăți de condiții neurodegenerative experimentale. Prin tratamentul cu ceai Rooibos se reduce stresul, se reglează metabolismul, se previne îmbolnăvirea organismului.

Ceaiul Rooibos ameliorează constipația

Acest ceai ajută la normalizarea tractului gastrointestinal. Despre el se spune că este foarte eficient în ameliorarea constipației și suprimarea bacteriilor rele din intestin. Prin faptul că are magneziu ajută în caz de constipație și în reglarea intestinală.

Prin conținutul bogat de minerale ajută la îmbunătățirea oaselor, părului și pielii. Substanțele bioflavonoide din acest ceai pot calma durerile gastrointestinale și pot favoriza digestia. Prin urmare, acest ceai este perfect pentru a fi savurat înainte de masă, sau între mese.

Prin aportul de fluor, acest ceai promovează sănătatea dentară, ajută în lupta împotriva agresiunii bacteriilor. Cei care suferă de anemie pot bea ceai Rooibos pentru că are fier și alte minerale și ajută în tratamentul acestei afecțiuni. Ceaiul favorizează digestia, scade riscul de a depozita grăsimi, stimulează detoxifierea corpului și eliminarea grăsimilor, astfel este un tratament bun pentru pierderea în greutate și recăpătarea siluetei.

Mod de preparare

Ceaiul Rooibos are o metodă de preparare asemănătoare cu ceaiul negru. Ceaiul se infuzează 4-5 minute în apă clocotită. Este suficient de folosit o jumătate de linguriță de ceai Rooibos la 200 ml apă clocotită. Această plantă are o aromă deosebită și nu va deveni amară dacă este lăsată la infuzat 10 minute. Se pot bea și 2-3 căni de ceai Rooibos pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.