Combate guta și artrita gutoasă a articulației șoldului cu tratament naturist! – Secrete pentru o viață fără dureri articulare

0
7

Guta este cea mai frecventă formă de artrită inflamatorie. Ea apare la foarte mulți oameni (chiar mai mult la bărbați decât la femei) și poate deveni cronică – fază în care necesită tratament pentru reducerea acidului uric. O boală dureroasă este și artrita gutoasă a articulației șoldului.

Cauza gutei este un exces de acid uric în sânge sau ​hiperuricemia. La atacuri de gută repetate, se produce guta cronică, durere severă și rigiditate a mișcărilor.

Gestionarea unui atac acut de gută

Acest atac este cauzat de acumularea cristalelor de acid uric în articulații și produce:

  • Durere intensă și bruscă în articulație
  • Senzație de căldură, umflare, roșeață în zona articulației
  • Mobilitate redusă, mișcare limitată a articulației.

Tratamentul gutei presupune următoarele:

  • O bună hidratare, consumul adecvat de apă reduce nivelul de acid uric
  • Răcirea articulației prin aplicarea de comprese umede și reci, sau de gheață pentru reducerea durerii și a umflării.

Medicii recomandă un tratament cu medicamente antiinflamatoare care calmează durerea. Cele mai indicate sunt: medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (precum ibuprofenul), colchicina, glucocorticosteroizii orali. Tratamentul cu colchicină ajută în reducerea severității durerilor articulare și a inflamației, care sunt caracteristice atacurilor de gută.

Tratament naturist pentru prevenirea atacurilor de gută și calmarea simptomelor

La primul atac de gută, se recomandă anumite ceaiuri din plante medicinale care mențin rinichii sănătoși, ajută la eliminarea toxinelor, combat balonarea și previn afecțiunile renale.

Cele mai bune ceaiuri diuretice sunt:

  • Ceaiul din mătase de porumb
  • Ceaiul din cozi de cireșe
  • Ceaiul de merișor
  • Ceaiul din flori de soc
  • Ceaiul din coada-șoricelului.

Ceaiurile cu proprietăți antiinflamatoare ajută la reducerea simptomelor de gută.

Dintre ceaiurile antiinflamatoare, pentru tratamentul gutei, se recomandă:

Aceste ceaiuri stimulează funcția renală, procesul de urinare, ajută organismul să elimine în mod eficient acidul uric. Ceaiurile au și proprietăți antiinflamatoare, diuretice, reduc intensitatea durerilor și simptomele specifice atacurilor de gută.

Tratamentul este simplu, se face un ceai din această combinație de plante medicinale și se bea zilnic câte 2-3 căni. Tratamentul este de lungă durată pentru atacurile de gută și se face și preventiv.

Citește și:  Stai prost cu memoria? Vezi cum se poate îmbunătăți

Artrita gutoasă a articulației șoldului

Guta este cea mai frecventă formă de artrită inflamatorie. Potrivit cercetătorilor, oamenii care suferă de gută poliarticulară acută au afectate articulațiile extremităților inferioare.

Medicii spun despre gută că afectează orice articulație, uneori chiar și coloana vertebrală, simfiza pubiană, articulația sacroiliacă. În opinia lor, articulațiile centrale ale corpului sunt deteriorate mai rar. În majoritatea cazurilor, sunt afectate articulațiile periferice, cum ar fi la glezne, genunchi. Pe articulațiile afectate apar senzații de durere, umflare și creșterea temperaturii pielii.

Despre articulațiile în care circulația sângelui este mai bună, cum ar fi la coloana vertebrală, frecvența atacurilor de gută este mai mică.

Pentru diagnostic, la medic se fac ecografii la articulații și astfel se poate depista și guta la articulațiile șoldului. Analiza lichidului articular este indicat în diagnoticul gutei. Astfel se află aspecte ce au legătură cu modificările inflamatorii, cu structurile articulațiilor.

În caz de gută la articulația șoldului apar dureri mari la coapsă, timp de câteva zile. Dacă se fac analize de laborator, atunci se pot depista și alte probleme precum creșterea numărului de leucocite.

La persoanele cu gută la genunchi apare durerea persistentă în articulația genunchiului timp îndelungat. Sindromul de durere nu este asociat cu activitatea fizică, dar se poate agrava și extinde și la coapsă și la zona inghinală. în cazuri grave, durere crescută poate afecta foarte mult mobilitatea articulațiilor.

Durerile acute în zona coapsei pot fi și un semn al artrozei, al prezenței cristalelor de crom și cobalt.

Artrita gutoasă este o leziune ce apare mai rar și este dificil de diagnosticat.

Pentru tratamentul persoanelor cu atacuri acute de gută și prevenirea bolii se recomandă:

  • Folosirea medicamentelor prescrise
  • Consumul de ceaiuri din plante medicinale
  • Schimbarea stilului de viață.

După cum spun medicii, factorii de risc ai apariției gutei sunt: sindromul metabolic, sedentarismul, obezitatea, activitatea fizică insuficientă, consumul mare de alimente de tip fast-food.

Guta este o boală care produce durere și nu se vindecă rapid, de aceea tratamentul se face un timp îndelungat. Foarte important este însă și tratamentul preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.